Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Kılıçdaroğlu hakkında Bakan Ramazanoğlu hakkında söylediği sözler nedeniyle Ankara ve İstanbul'da suç duyurusunda bulunuldu



Kadın ve Demokrasi DerneÄŸi (KADEM) üyeleri, partisinin 5 Nisan 2016'daki grup toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RamazanoÄŸlu'na yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu hakkında Ankara ve Ä°stanbul’da suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan KADEM üyeleri, "Kadına yönelik cinsiyetçi ve ahlaksız politik dil istemiyoruz" pankartı açarak, "Küfürsüz siyaset", "Özür dile", "Kadına muhalif muhalefet" yazılı dövizler taşıdı. Topluluk adına KADEM üyesi Avukat Kezban Hatemi, suç duyurusuna ilişkin basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na ahlak dışı ve izansız ithamlarda bulunduğu belirtilerek, "Kadın bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı, İstanbul Sözleşmesiyle dur denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür" denildi. Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin nefret suçu olduğunu ve hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemeyeceği ifade edilen açıklamada, "Bu cinsiyetçi siyaset diline dur demek için, toplumun bu şiddet diline artık yeter dediğini göstermek için bugün burada Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunduk" denildi.

"ÖZÜR BEKLİYORUZ..."

KADEM Başkanı Sare Aydın da, "Önüne yatmak" kelimesinin hakareti, aşağılamayı ve gayri ahlaki bir durumu ifade ettiğini belirterek, "Bundan dolayı özür bekliyoruz" dedi. Bir habercinin, "Dileyeceğini düşünüyor musunuz?" sorusuna Aydın, "Toplumdaki tepki her geçen gün arttıkça Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı gafın farkına varacak ve özür dileyecektir diye düşünüyoruz" cevabını verdi.

Grup açıklamanın ardından adliye binasına girerek Kılıçdaroğlu hakkında, "Hakaret", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Aşağılama" suçlamasıyla savcılığa şikayette bulundu.

ANKARA

KADEM üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulundu.

KADEM Ankara Temsilcisi Zehra Zümrüt Selçuk, suç duyurusunda bulunmak için geldiği Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Selçuk, Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu'na yönelttiği "ahlak dışı ve izansız" ithamlarından ötürü hala özür dilemediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, kamuoyunun tepkisini çektiğini ifade eden Selçuk, "Kadın bakana yönelik yapılan bu utanç verici saldırı, İstanbul Sözleşmesi ile 'dur' denilen kadına yönelik şiddetin ve kadını cinsiyeti sebebiyle itibarsızlaştırmanın bir tezahürüdür. Cinsiyeti sebebiyle bir kadın siyasetçiye yapılan bu çirkin ithamların faili ne yazık ki bir siyasi partinin başkanıdır. Hala özür dilemeyen ve sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu'nun bu çirkin sözleri bir nefret suçudur, hiçbir gerekçeyle meşru gösterilemez. Bugünün Türkiye'sinde siyaset, bu tür hakaret ve nefret kıskacından kurtarılmalıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, KADEM üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçelerini, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na verdi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu hakkında kamu davası açılması ve CHP Genel Başkanının, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan cezalandırılması talep ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.