Sosyal Medya

Güncel

Tuğrul Türkeş: Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız

Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı mücadelelerini her türlü uluslararası platformda savunmaktadır ve savunmaya devam edecektir” dedi.



Dünyayı etkisi altına alan gelişmeler ve ekonomiyi etkileyen bütün unsurlar bu yıl 19'uncu kez düzenlenen Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde konuşuldu. İstanbul Wow Hotel'in ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Tuğrul Türkeş başta olmak üzere yaklaşık 40 ülkeden cumhurbaşkanları, dini liderler ve çok sayıda siyasi katıldı. 5-7 Nisan tarihleri arasında yüzlerce katılımcının katılımı ile devam edecek zirvenin ilk gününde küresel krizler, terörizm, mülteci sorunları ve diyaloglar konuşuldu.

"TÃœRKÄ°YE AZERBAYCAN'I ULUSLARARASI PLATFORMDA SAVUNMAYA DEVAM EDECEKTÄ°R"

Zirvede konuÅŸma yapan BaÅŸbakan Yardımcısı TuÄŸrul TürkeÅŸ, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaÅŸanan çatışmada Türkiye'nin Azerbaycan'a olan desteÄŸinin devam edeceÄŸine vurgu yaptı. TürkeÅŸ, "Bu komÅŸu ülkeler ve halklarla ortak dil, tarih, ve sosyal etkileÅŸimler olmakta. Yeri geldiÄŸinde ticareti geliÅŸtirecek adımlar atılmaktadır. Yeri geldiÄŸinde insan ve malların rahat dolaşımı açısından vizesiz ulaşım anlaÅŸmaları imzalanmaktadır. Bu coÄŸrafyada birlikte yaÅŸamanın getirmiÅŸ olduÄŸu tarihi, insani ve ahlaki sorumlulukla bu ülke ve halkların sevinçlerine olduÄŸu gibi acılarını da ortak oluyoruz. Sözlerimin tam da bu noktasında Azerbaycan'ın kadim toprağı olan DaÄŸlık KarabaÄŸ'da yaÅŸanmakta olan çatışmalarda ÅŸehit olan kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil ÅŸifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycanlı kardeÅŸlerimizin haklı mücadelelerini her türlü uluslararası platformda savunmaktadır ve savunmaya devam edecektir” dedi.

"KKTC'YE HER TÜRLÜ YARDIMI SÜRDÜRMEYE KARARLIYIZ"

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki özel iliÅŸkiye deÄŸinen BaÅŸbakan Yardımcısı TürkeÅŸ, "Nitekim benzer bir ÅŸekilde Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında özel iliÅŸki uluslararası iliÅŸkilerde tanımlanan ülkeler arası münasebetin çok ötesindedir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ülke yönetiminden Rumlar tarafından dışlandığı dönemden bu yana Kıbrıs Türkü'ne desteÄŸini en güçlü ÅŸekilde sürdürmüştür. Bugün de adada devam eden müzakere sürecinden bağımsız olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile her türlü mali, ekonomik ve sosyal yardımlarımızı sürdürmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapmakta olduÄŸu mali ve sosyal desteklerle adada kendine yetebilen küresel koÅŸullara uyumlu, rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik düzen ile saÄŸlam bir devlet yapısını oluÅŸturmayı amaçladığını ifade eden TürkeÅŸ, ”Bugün sınırlarımızın ötesinde Suriye'de Irak'ta cereyan eden hadiselerin etkileri Türkiye'den baÅŸta Balkanlar olmak üzere tüm Avrupa'dan hatta tüm dünyadan hissedilmektedir. Esed'in kendi vatandaÅŸlarına uyguladığı devlet terörü neticesinde dünya ve ülkemiz yeni bir terör dalgası ile insani krizlerle ve mülteci sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalmıştır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.