Sosyal Medya

Güncel

'Rusya Kırım'da Tatarlara baskı yapmaya devam ediyor'

Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Milletvekili Kırımoğlu, Rus yönetiminin Kırım'da baskılarına devam ettiğini bildirdi.



Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil KırımoÄŸlu, Ukrayna'da bulunan yabancı gazeteciler için düzenlediÄŸi basın toplantısında, Kırım’daki son durumla ilgili bilgi verdi. Rus yönetiminin yarımadadaKırım Tatar halkına yönelik baskıları sürdürdüğünü kaydeden KırımoÄŸlu, Kırım Tatarlarına ait 200 civarında ev, okul ve camiye Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) baskın düzenlediÄŸini ifade etti.

Yarımadada çoÄŸu Tatar 22 kiÅŸinin kayıp olduÄŸunu belirten KırımoÄŸlu, “Bu sayı bizim bildiÄŸimiz. Belki daha fazladır. Ä°nsanların kaybolması çoÄŸu kez kolluk kuvvetleri tarafından tehdit olarak kullanılıyor. FSB yaptığı sorgulamalar sırasında iÅŸbirliÄŸini kabul etmiyorsa insanlara, 'Sizin veya çocuklarınızın kaybolmasından korkmuyor musunuz?' diye soruyor.” dedi.

Kırım meselesinde uluslararası toplumun yeterli destek verip vermediÄŸi yönündeki soru üzerine KırımoÄŸlu, Kırım’ın Rusya’ya katılması için yapılan sözde referandumun BirleÅŸmiÅŸ Milletlerde iki yıl önce oylamaya sunulduÄŸunu, pek çok devletin ise oylamaya katılmayarak çekimser kaldığını hatırlattı.

BirleÅŸmiÅŸ Milletlerden çıkan desteÄŸe ve Batılı ülkelerin ilgisine bakıldığında uluslararası toplumun çoÄŸunluÄŸunun Kırım konusunda kendileri gibi düşündüğünü vurgulayan KırımoÄŸlu, “Åžimdi bizi rahatsız eden konu neden bu kadar çok devlet oylamaya katılmayarak çekimser kaldı. 21. yüzyılda bir ülke baÅŸka bir ülkeyi istila ediyor, iÅŸgal ediyor ve kendine baÄŸlıyor. Aynı Orta ÇaÄŸ'da olduÄŸu gibi. Bu durum meÄŸerse onları ilgilendirmiyor, endiÅŸelendirmiyor. Bu, çok uzak görüşlü bir düşünce deÄŸil. Çünkü bugün bizim ülkemize olan yarın baÅŸka bir ülkenin başına gelebilir.” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.