Sosyal Medya

Güncel

İzmirliler'den Kılıçdaroğlu protestosu

İSTOK üyeleri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’na sarf ettiği sözler nedeniyle kınadı ve istifaya çağırdı.



Ä°STOK üyeleri Ä°zmir Basmane’de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Ä°l Müdürlüğü önünde toplanarak CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RamazanoÄŸlu’na yönelik sarf ettiÄŸi sözleri protesto etti.

Kadınlar ellerinde "Ä°zmir bu hakareti affetmeyecek", "KiÅŸi kendinden bilir iÅŸi", "KılıçdaroÄŸlu kendine gel", "Edep yahu","Erdemsiz KılıçdaroÄŸlu" yazılı dövizler taşıdı.

"HAKARET TÃœM KADINLARA YAPILMIÅžTIR"

Grup adına konuÅŸan Ä°STOK Dönem BaÅŸkanı Avukat Halit Çelik, ’’Herkesin dilediÄŸi gibi düşünmesi, düşüncesini özgürce ifade etmesi en temel haklardandır. Ancak hakaret ve nefret dili nitelikli bir düşünce açıklaması olmadığı için bu kapsamda asla deÄŸildir, suçtur. CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema RamazanoÄŸlu’na karşı sarf ettiÄŸi, ’aileden sorumlu bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuÅŸuyor’ ifadesi son derece çirkin, kaba, seviyesiz, ahlak dışı olduÄŸu kadar hiçbir dini ve mezhep tarafından onaylanmayacak derecede ruhsuz ve maneviyatsız, hiçbir ideolojinin benimsemeyeceÄŸi kadar derinlikten yoksun. Sivil toplumun sözcüleri olarak, bu beyanları kuvvetli bir ÅŸekilde kınıyoruz, ayıplıyoruz. KılıçdaroÄŸlu, sarf ettiÄŸi sözden geri dönecek, kastını aÅŸan beyanlar olduÄŸu için özür dileyecek diye beklerken sözlerinin arkasında olduÄŸunu açıklamış bulunuyor. Böylece kötülük kastı ile beyanlarda bulunduÄŸunu itiraf etmiÅŸtir. Sarf edilen söz; hakaret, aÅŸağılama ve nefret içermesi nedeni ile suç teÅŸkil ettiÄŸi için Cumhuriyet savcılarını soruÅŸturma için harekete geçmeye çağırıyor, kamuoyuna açık suç duyurusunda bulunuyoruz. Hakaret sadece bakana deÄŸil, kadınlığından dolayı aÅŸağılandığı için tüm kadınlara, insan olarak hepimizedir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.