Sosyal Medya

Güncel

Güneydoğu halkı PKK'yı istemiyor

Kamu Düzeni Müsteşarlığı'nın yaptığı araştırmada, Doğu ve Güneydoğu halkının devletten ilk beklentisi PKK'nın bitirilmesi.



Kamu Düzeni MüsteÅŸarlığı'nın DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu'da yaptığı araÅŸtırmada, terör örgütünün baskısından bıkan halk, önceliklerini şöyle sıraladı: Barınma, eÄŸitim, saÄŸlık, güvenlik ve istihdam

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın (KDGM) doğu ve güneydoğuda düzenli olarak gerçekleştirdiği kamuoyu nabız yoklamasının son saha çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Yıllardır yaşadığı mahalle ve sokaklarda ölüm çukurları açılması, bomba düzenekleri, tehditle evlatlarının ellerinden alınması, Kürt kökenli vatandaşların önceliklerini de etkiledi.

'ÖRGÃœT PENÇESÄ°NDEN KURTARIN' 

Terör örgütünün kentlerde kurduÄŸu barikatlar ve açtığı çukurlarla günlük hayatı yaÅŸanmaz hale getirmesi, doÄŸrudan yaÅŸam alanınıhedef alması karşısında, bölge insanı ilk olarak "barınma sorununun" giderilmesini istedi. Bölge halkından bekledikleri desteÄŸi görmeyen teröristlerin öfkelerini vatandaÅŸların evlerinden çıkarması, mevzi olarak kullanılan evleri ateÅŸe vermesi de halkın bu tercihinde etkili oldu. PKK'lılar, halkı göçe zorladı, evlerindeki buzdolaplarını, tencereleri dahi patlayıcılarla tuzakladı.
 PKK'nın Kürtçe dil kursları ve sosyal faaliyetlerle bir araya getirdiÄŸi gençleri ve çocukları, propaganda yöntemlerini kullanarak sempatizan haline getirdiÄŸi ve suça sürükledikten sonra kuryeler aracılığıyla kırsala götürdüğü bölge halkınca bilinen bir gerçek. Bu nedenle yapılan ankette halk ikinci sırada tahminlerin aksine "eÄŸitim" baÅŸlığına yer verdi. Yöre insanı, çocuklarının iyi eÄŸitim alarak terör örgütünün pençesinden kurtarılmasını istedi. Son yıllarda insan kaynağı temininde zorluk çeken terör örgütünün çocukları zorla ya da kandırarak daÄŸa çıkarması karşısında aileler, gençlerin kurtarılmasını öncelikle istedi.

OPERASYONLARA DESTEK... 

Sağlık, güvenlik ve istihdamla ilgili beklentilerini de dile getiren bölge insanı, terör operasyonlarından sonuç alınarak günlük hayatın normale dönmesi beklentisini de ifade etti. Terör örgütünce kendi yaşadığı yörede rahat bir nefes aldırılmayan, çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderemeyen halk insanca yaşam sürmek için devletin teröristlere karşı verdiği mücadeleye destek verdiğini vurguladı.
 Büyük kayıplar veren ve eleman kaynağı kuruyan örgütün ailelere baskı kurarak her evden bir genç istemesi karşısında Ankara'da yeni gençlik programları baÅŸlatılması kararlaÅŸtırıldı. Okulların tatile girmesi ile birlikte doÄŸu ve güneydoÄŸudaki gençler, batı illerindeki gençlik kampları ve sosyal tesislerde misafir edilecek. Gençlerin, Çanakkale'yi görmeleri saÄŸlanacak. Spor, sanat, biliÅŸim teknolojileri gibi kurslar alıp memleketlerine döndüklerinde de bu eÄŸitimlerine devam edecekler.

Ekrem Çoban - Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.