Sosyal Medya

Dünya

Alman mizahçıya yargı yolu göründü!

Erdoğan'a ağır hakaret içeren şiiri Alman ZDF kanalında yayınlanan mizahçı Jan Böhmermann’ın üç yıl hapis cezası alabileceği konuşuluyor.



Almanya DışiÅŸleri Bakanlığı olayın suç teÅŸkil edip etmediÄŸi üzerine acil bir hukuki inceleme yaptırdı. BilirkiÅŸi raporunun sonucu pazar günü düzenlenen kriz toplantısında DışiÅŸleri Bakanlığı’na sunuldu. Raporu hazırlayan uzmanlar, Alman yasalarına göre Jan Böhmermann'ın ağır hakaret dolu ÅŸiirle suç iÅŸlediÄŸi sonucuna vardı. 

Alman ceza yasasının 103’üncü maddesi, yabancı devlet adamlarına hakarete üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Hatta bu hakaret iftira amaçlıysa, ceza beÅŸ yıla kadar çıkıyor. Bu durumda Jan Böhmermann'ın büyük bir ihtimalle ağır cezayla yargılanması bekleniyor. 

Almanya'da yargı sürecinin baÅŸlayabilmesi için Türkiye'nin resmi olarak Büyükelçilik üzerinden suç duyurusunda bulunması gerekiyor. Berlin BüyükelçiliÄŸi, Hürriyet’in “Büyükelçilik bu konuda bir suç duyurusunda bulundu mu? Ya da önümüzdeki günlerde bulunacak mı?” sorusuna, konunun tüm yönüyle incelendiÄŸi yanıtını verdi. 

ZDF YAYINDAN KALDIRDI VE Ä°NTERNETTEN SÄ°LDÄ°

Önce Alman NDR kanalında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan üzerine mizah içerikli bir videoklip yayınlanmış, Türkiye bunun üzerine Alman Büyükelçi'yi DışiÅŸleri’ne çağırarak nota vermiÅŸti.  

Olayın Alman kamuoyuna yansımasının ardından kabare sanatçısı Jan Böhmermann, ZDF kanalında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a ağır hakaret içeren ÅŸiiri okumuÅŸtu. 

ZDF kanalı ÅŸiiri daha sonra yayından kaldırmış ve internet sayfasından da silmiÅŸti.  

Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel pazar akÅŸamı BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile birtelefon görüşmesi yaparak, metnin bilinçli olarak hakaret amacıyla yazıldığını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.