Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan gösterilere karşı yeni polis gücü

Rusya'da İçişleri Bakanlığı bünyesinde terörle mücadele için 'Ulusal Muhafız' ismi altında yeni bir birim oluşturuluyor. Muhalifler ise bu birimin kendilerine karşı kurulduğu iddiasında...



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, İçiÅŸleri Bakanlığı bünyesinde terör ve organize suçla mücadele edecek Ulusal Muhafız birliÄŸi oluÅŸturulacağını açıkladı. Terörizm ve organiza suçla mücadelede farklı bir boyut amacı taşıyan yeni proje uyarınca, federeal göçmen servisi de kısmen emniyet birimlerine baÄŸlanacak. Açıklama, tartışmalara da yol açtı. Ulusal muhafızlar ismi verilen yeni güvenlik biriminin, izinsiz sokak gösterilerini bastırmak için kullanılacağını öne süren muhalifler ise yeni plana karşı çıkıyor. 

Rus medyası, Putin'in, İçiÅŸleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Federal UyuÅŸturucu Kontrol Servisi baÅŸkanı Viktor Ä°vanov ve Dahili Ordu Komutanı Viktor Zolotov ile yaptığı görüşmede "Bu konu ile yayınlayacağım kararname ve daha sonra kabul edeceÄŸimiz konu ile ilgili yasada her ÅŸeyi net olarak belirleyeceÄŸiz ve güvenlik kurumları arasında hiçbir anlaÅŸmazlık olmayacak. Ben Ulusal Muhafız birliklerinin kendilerine verilen görevi etkili ÅŸekilde yerine getireceÄŸine ve güvenlik konusunda öncelikli olarak belirlediÄŸimiz alanlarda çalışmalarını güçlendireceÄŸine inanıyorum” dediÄŸini duyurdu.

Rus lider, güvenlik alanında güç kullanan birimlerin geliÅŸtirilmesi konusunun daha önce tartışıldığını da hatırlattı: "Biz bu kararla terör, organize suç, uyuÅŸturucu kaçakçılığı ile mücadeledeyi tüm anlamıyla iyileÅŸtirmeye düşünmaktayiz”.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.