Sosyal Medya

Güncel

Bekir Bozdağ: Nasıl sızdı tahkik edilmesi lazım

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin sızdığı iddiaları hakkında nasıl sızdığının tahkik edilmesi gerektiğini belirterek, adli ve idari soruşturmaların yürütüleceğini söyledi.



Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin açıklama yaptı. Bozdağ'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bu mızrak çuvala sığmaz söylenen sözün Türk toplumunun ahlaki değerleri ile ana muhalefet partisinin liderinin ağzına yakışacak sözler olmadığını herkes görüyor. Kabın içinde ne varsa o yansıyor dışarı. Umarız bu yanlıştan döner, yanlışta ısrar etmez.

Bu konu sadece Sema Ramazanoğlu'nun konusu değil herkesin konusudur. Sayın Kılıçdaroğlu kirli bir dille saldırmıştır. Herkesin bu kirli dili eleştirmeleri gerekir. Bunu partizanlık ya da başka saiklerle görmezlikten gelmemeleri gerekir.

Vatandaşlıktan çıkarmada yeni çalışma

Türkiye'de vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili düzenleme kanunda yer almaktadır talep üzerine vatandaşlıktan çıkma yabancılar ve vatandaşlığı kaybetme kuralları vardır. Cumhurbaşkanımızın açıklaması yeni bir kural öngörüyor, tabi açıklama üzerine çalışma yapılacaktır.

"Nasıl sızdı tahkik edilmesi lazım"

50 milyon gibi bir rakam. Bu seçmen sayısı kadar. Bu nereden, nasıl sızdı tahkik edilmesi lazım. Bununla ilgili gereği yapılacaktır. Türkiye kişisel verileri korumayı anayasal bir hak olarak düzenledi. Kişisel Verileri Koruma Kanunu'yla son derece önemli ilkeler konuldu. Kişisel verilerin nasıl korunacağına dair kurallar konduğu gibi nasıl işleneceğine dair kurallar konmuştur. Kişisel veriler güçlü bir koruma altına alınmıştır. Bu konuyla ilgili adli ve idari soruşturmalar yürütülecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.