Sosyal Medya

Güncel

Listedeki 13 terörist öldürüldü

Beş farklı kategoride 300 bin liradan 4 milyon liraya kadar değişen tutarlarda ödül vaat edilen PKK'lı teröristlerden 13'ü öldürüldü.



İçişleri Bakanlığı'nca terör örgütü elebaşılarının yakalanması için hazırlanan ödül yönetmeliği kapsamında 5 farklı renk kategorisindeki isim listesinde bulunan teröristlerden 13'ünün öldürüldüğü ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan ve 31 Ağustos 2015'te yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında aranan teröristlerin isimleri kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilere ayrıldı. 5 farklı renk kategorisinde bulunan teröristlerin elebaşıları için 4 milyon liraya kadar ödül verilmesini öngören yönetmelik için 100 milyon liralık kaynak hazırlandı.
 
5 BÖLGE SORUMLUSU, 1 BÖLGE MAYINCISI
 
Ä°hbar edenlerin kimliklerinin saklı tutulacağının belirtildiÄŸi yönetmelikte 'kırmızı' listede yer alan teröristler için 4 milyon lira, 'mavi' listeye 1.5 milyon, 'yeÅŸil' listede bulunanlar için 1 milyon lira, 'turuncu' listedekiler için 600, 'gri' listedekiler içinse 300 bin lira para ödülü verileceÄŸi açıklanmıştı. BaÅŸlarına 4 milyon lira ödül konulanların arasında KCK Yürütme Konseyi EÅŸ BaÅŸkanı Cemil Bayık, KCK Yürütme Konseyi üyeleri Hülya Oran, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Mustafa Karasu ve Remzi Kartal bulunuyor. Åžimdiye dek ihbar sonucu ölü ya da saÄŸ yakalanan terörist olmadı ancak operasyonlar sonucunda listedeki teröristlerden 13'ü öldürüldü. Öldürülen teröristlerden 5'inin bölge sorumlusu, birinin bölge mayıncısı olduÄŸu ortaya çıktı. Ä°ÅŸte o teröristlerden bazıları:
 
2 Mart 2016'da Mardin ile Şırnak arasındaki Cehennem Deresi'nden Ä°dil'e sızmaya çalışırken öldürülen 'Bedran Koçer' kod adlı Halil Arıtürk 1 milyon liralık listede yer alıyordu. Amanos sorumlusu Ä°skender DoÄŸruer de yeÅŸil listedeki teröristlerden biriydi.
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 25 Eylül 2015'te öldürülen 'Cudi FaraÅŸin' kod adlı Alim TaÅŸ'ın ismi de 'yeÅŸil' listedeydi. Yine 'yeÅŸil' listede yer alan 'Åžiyar Rojnek' kod adlı Celal Candemir 31 Ekim 2015'te Tunceli Pülümür Vadisi'ndeki operasyonda öldürüldü.
 
GRİ LİSTEDEN 8 TERÖRİST...
 
600 bin liralık 'turuncu' listede yer alan 'Dilok Bandoz' kod adlı Emir Melet, 6 Ocak 2016'da öldürüldü.

10 Ocak 2016'da Van'da öldürülen 12 terörist arasında bulunan Ãœmit Ãœrgen, Ekrem Mete ile Naim Tekin'in ise 300 bin liralık 'gri' listede oldukları belirlendi. Aynı listede bulunan Siirt bölge sorumlusu Cemal OÄŸuz da 16 Ocak 2016'da öldürüldü.
 
2 Mart 2016'da öldürülen 8 terörist arasında bulunan Hüseyin Baran, 'gri' kategorideydi.
Hakkâri- Yüksekova'da öldürülen 'Koçerin' kod adlı Kader Çoban ile örgütün sözde Yüksekova sorumlusu 'Zilan' kod adlı Emel Güçlü de 'gri' listedeydi. Aynı listedeki Sinan Donat ise Adıyaman'da öldürüldü.
 
17 ŞEHİDİN FAİLİ DE YEŞİL LİSTEDEYDİ...
 
Hatay'da öldürülen terör örgütünün sözde Amanoslar sorumlusu 'Mazlum Palu' kod adlı Ä°skender DoÄŸruer, Hatay ve Osmaniye kırsalında 17 güvenlik görevlisinin ÅŸehit edilmesinden dolayı aranıyordu. Terörist DoÄŸruer, arazi yapısını iyi bildiÄŸi için Suriye Ã¼zerinden Hatay kırsalına terörist geçiÅŸlerini saÄŸlıyordu. Hatay'ın Belen ilçesi kırsalında geçen cumartesi günü öldürülen terör örgütünün sözde Amanos sorumlusu Ä°skender DoÄŸruer'in ölümü PKK'da ÅŸok etkisi yarattı. Terör örgütünün askeri kanadı HPG'nin de sözde askeri meclis üyesi olduÄŸu belirlenen DoÄŸruer'in örgütün önde gelen isimlerinden Duran Kalkan'ın en yakın adamlarından biri olduÄŸu öğrenildi. Kuzey Irak'taki terör kamplarında eÄŸitim alan terörist, 2006-2010 arasında Hatay'a terörist geçiÅŸlerini Suriye'den saÄŸladı. DoÄŸruer, İçiÅŸleri Bakanlığı'nın yayımladığı aranan teröristler listesinde 1 milyon ödüllü 'yeÅŸil' renkli kategoride yer alıyordu. O teröristin katıldığı veya talimatını verdiÄŸi eylemlerden bazıları ise şöyle:
 
27 Kasım 2008: Ä°skenderun Otoyol turnikelerinde özel harekât polislerine yönelik saldırıda 2 polisin ÅŸehit olması.
 
31 Mayıs 2010: İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen roketatarlı saldırıda 6 askerin şehit olması.
 
26 Temmuz 2010: Hatay Dörtyol'da 4 polisin ÅŸehit olması. 

 

Kaynak : Sabah

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.