Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan'dan Rus gazetecilere sınırdışı

Azerbaycan'da Rus propagandası yaptığı iddia edilen gazeteciler sınırdışı edildi.



Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığı’nın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Rusya’nın propagandacı LifeNews televizyon kanalının gazetecilerinin Azerbaycan’dan sınır dışı edildiÄŸini açıkladı.

LifeNews çalışanların Azerbaycan’da izinsiz çalıştığını, gerçek durumu çarpıttığını ve doÄŸru olmayan haberleri hazırladığını bildiren Hacıyev, “Azerbaycan yetkilileri, (LifeNews gazetecilerine) iyi niyetli davranış sergiledi. Ancak LifeNews çalışanları provokasyon faaliyetlerine devam etti” diye belirtti. Böylece yalan haber yapmaktan çekinmeyen Rusya'nın LifeNews televizyon kanalının gazetecilerin Azerbaycan’dan sınır dışı edildiÄŸi ifade edildi.

Hacıyev, söz konusu Rus kanalının daha önce de Dağlık Karabağ ihtilafı ile ilgili yalan haberleri hazırladığını hatırlattı.

Daha önce Rusya’nın Lifenews televizyon kanalı hatırlanacağı üzere Kırım’da kaybolan 16 yaşındaki Elvina Razakova’nın radikal teröristlere katıldığını ileri sürmüş, televizyon kanalında ‘Moskova’da, IŞİD’e kaçan 16 yaşındaki Kırımlı kız aranıyor’ adında bir haber yayınlanmıştı. Ancak daha sonra Elvina Razakova bulundu ve haberin yalan olduÄŸu ortaya çıktı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.