Sosyal Medya

Dünya

ABD'li general Putin'e meydan okudu: Eğer sınırı geçerse...

NATO'nun Doğu Avrupa ve Baltık ülkelerinde askeri gücünü artırması gerektiğini söyleyen ittifakın Avrupa Komutanı ABD'li general Philip Breedlove, "Putin sınırın karşı tarafına bakarsa bir ülkeyi değil, NATO’yu görecek. Eğer sınırı geçerse bir ülkeyle değil, NATO ile karşı karşıya gelecek" dedi.



NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove, ittifakın Rusya tehdidine karşı DoÄŸu Avrupa ve Baltık ülkelerindeki askeri varlığını artırması gerektiÄŸini söyledi.

Estonya’nın ERR televizyonuna konuÅŸan Amerikalı General, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin’in güçlü bir orduya sahip olduÄŸunu ifade etti. Rus askerinin Suriye ve Ukrayna’nın doÄŸusunda kendini gösterdiÄŸini kaydeden Breedlove, “Putin son beÅŸ yılda orduya çok büyük yatırım yaptı. Rusya’nın füze yeteneÄŸi de çok güçlü. Gemi ve denizaltıları füzelerle donatıldı.” ifadelerini kullandı.

 

''PUTİN, NATO'YU GÖRECEK''

NATO’nun, Rusya’nın askeri potansiyelini frenlemesi gerektiÄŸini vurgulayan Breedlove, "NATO güçleri DoÄŸu Avrupa ve Baltık ülkelerine yerleÅŸtirilmeli. Putin sınırın karşı tarafına bakarsa bir ülkeyi deÄŸil, NATO’yu görecek. EÄŸer sınırı geçerse bir ülkeyle deÄŸil, NATO ile karşı karşıya gelecek" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Breedlove, NATO’nun Rusya’nın eylemlerini ciddi ÅŸekilde izlenmesi gerektiÄŸini vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.