Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş: Teröristin en barbarıyla görüştünüz

PKK ile müzakerelere başlanmasını isteyen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, IŞİD'in Musul'daki başkonsolosluk baskınını hatırlattı, "'Teröristle görüşmeyiz’ diyorsunuz. Teröristin en barbarıyla müzakere yürüttünüz" dedi. Demirtaş, "Nusaybin'de taş üstünde taş bırakmayın" diyen MHP lideri Bahçeli'yi de 'katliam çağrısı yapmakla' suçladı.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, partisinin Meclis grup toplantısında konuÅŸtu. PKK ile müzakerelere dönülmesini isteyen DemirtaÅŸ, IŞİD'in Musul'daki baÅŸkonsolosluk baskınını hatıtrlattı. DemirtaÅŸ, "Türkiye’nin Musul BaÅŸkonsolosu, ÅŸu an CHP milletvekili, hâlâ olanları anlatmadı. ‘Teröristle görüşmeyiz’ diyorsunuz. Teröristin en barbarıyla müzakere yürüttünüz. CumhurbaÅŸkanlığı düzeyinde bunu itiraf ettiniz" dedi. 

'Çin malı çakma milliyetçi'

DemirtaÅŸ, MHP’yi ‘AK PartileÅŸmek’le suçladı:

“Dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında verdiÄŸimiz gensoruyu ibretle izlemiÅŸsinizdir. Bakan çıktı, 'Bu vakfı karalayamazsınız' dedi. Çocuklara deÄŸil, vakfa sahip çıkmak ona daha kutsal geldi. Ã‡akma milliyetçi bir parti var, onların da desteÄŸiyle gensoru reddedildi. AKP’den daha çok AKP olmuÅŸ durumdalar.

Ä°ki tane AKP grup toplantısı yapılıyor. Birini Bahçeli, birini DavutoÄŸlu yapıyor. DavutoÄŸlu konuÅŸurken Bahçeli kafasını sallasa yeterli. Çin malı çakma milliyetçi, koltuÄŸunu kaptırmamak için ‘TaÅŸ üstünde taÅŸ bırakmayın’ diyerek katliam çaÄŸrısı yaptı. Kan görmek istiyorsan, bolca var. Kan görünce kendisinin yanaklarına can geldiÄŸini defalarca acı bir ÅŸekilde tecrübe ettik. MaraÅŸ’ta, Çorum’da, Sivas’ta, Dersim’de, AÄŸrı’da, Zilan’da yaptıklarınızı bir kere daha yapamayacaksınız. Siz kaybedeceksiniz, insanlık kazanacak.”

'Davutoğlu terörü örgütledi'

DemirtaÅŸ’ın hedefinde AK Parti’nin Suriye politikası da vardı:

“Suriye halkları dışında Suriye’deki bu savaÅŸtan en çok etkilenen bizleriz. 5 yıl önce ne söylediysek, hangi öneri ve eleÅŸtirileri yaptıysak aynı noktadayız ve haklılığımız her gün ortaya çıkıyor. Stajyer baÅŸbakan o zaman baÅŸbakan olmamıştı; dışiÅŸleri bakanı olarak 3 ay içinde Åžam’ın düşeceÄŸini iddia ediyordu. AK Parti yaÅŸananlara mezhepçi bir bakış açısıyla yaklaÅŸtı.

‘Madem Åžam yönetimi devrilmiyor, biz bir ÅŸey yapmalıyız’ dediler. Bir ÅŸey yapmalıyız dedikleri, oradaki radikal grupların desteklenmesiydi. IŞİD, El Kaide, El Nusra, AhraruÅŸ Åžam gibi örgütler, AK Parti’nin desteÄŸiyle güçlendi. AKP, oradaki radikal grupları, barbarlık ordusunu destekleme kararı alıncaya dek, toplu göçler yoktu. Tırlarla silah gönderip, onları Türkiye’de eÄŸitim toplantılarına almaya baÅŸlayınca, göçler baÅŸladı.

Alt emperyal Yeni Osmanlıcılık diyebileceÄŸimiz hatalı politikalardan kaynaklanıyor. Bunlar terörü desteklediler. DavutoÄŸlu, bizatihi terörü örgütledi. Adana’da sadece bir tır yakalandı. Ağır silahlar yüzlerce, binlerce tırlarla Suriye’dekilere teslim edildi.

Türkiye DoÄŸu’dan gelenleri sığınmacı, Batı’dan gelenleri mülteci olarak tanıyor. Ondan dolayı Batı’ya kaçmaya çalışıyorlar. Mülteciler için yapılacak en iyi ÅŸey Suriye’deki savaşı sona erdirmektir. Sen ona en güzel kampı da yapsan, ülkesine dönmek isterler. Suriye’de ateÅŸkes ilan edilecekti. En çok DavutoÄŸlu bağırdı, ‘AteÅŸkesi kabul etmeyiz’ diye.”

‘Hükümet kampları nüfus deÄŸiÅŸimi için kullanıyor’

Demirtaş, Kahramanmaraş'a yeni bir çadır kent kurulması çalışmalarına karşı gösteriler hakkında da konuştu:

“Milletvekilleri dahi kamplara giremiyor. Terörist grupların eÄŸitim aldığı yönünde, eylem yapıp döndükleri yönünde ciddi iddialar var. YoÄŸun fuhuÅŸ, cinsel istismar iddiaları var. Bu kaygıları gidermemiÅŸsiniz, ‘27 bin kiÅŸilik kampı, 3 bin kiÅŸilik Alevi köylerinin ortasına illa yapacağız’ diyorsunuz. MaraÅŸ Pazarcık’taki sorun budur. Hükümet kampları nüfus deÄŸiÅŸimi için kullanıyor.”

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.