Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan, çatışmaların 2 günlük bilançosunu açıkladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son iki günde Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda 16 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiğini, 70 Ermeni askerinin de öldürüldüğünü duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, dün akşam telefonda Dağlık Karabağ gerilimini görüştü.



Azerbaycan Savunma Bakanlığı, DaÄŸlık KarabaÄŸ'daki ateÅŸ hattında çatışmaların sürdünü duyururken, son iki günde 16 Azeri askerin hayatını kaybettiÄŸi bilgisini verdi. 

Çatışmaların bilançosunu açıklayan bakanlık, 70 Ermeni askerinin öldürüldüğünü, 5 Ermeni tankının da imha edildiğini duyurdu.

Kerry-Lavrov görüşmesi

Çatışmaların durdurulması için uluslararası çabalar da sürüyor. ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry’nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde yaÅŸanan gerginliÄŸe iliÅŸkin konuÅŸtuÄŸu duyuruldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında Kerry'nin, Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan gerginlik hakkında Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Toner, "Ä°ki bakan görüşmede, DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesinde yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarının bir an önce son bulması gerektiÄŸini söyledi. Ermenistan ve Azerbaycan’ı Avrupa Güvenlik ve Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı’nın desteÄŸiyle tekrar konuÅŸmaya çağırdı." diye konuÅŸtu.

Toner, bir soru üzerine Kerry’nin, henüz Azerbaycan ve Ermenistanlı mevkidaÅŸlarıyla konuÅŸmadığını bildirdi. YaÅŸanan çatışmalar sonucunda siviller de dahil olmak üzere çok sayıda kiÅŸinin öldüğünü dile getiren Toner, “Ä°ki tarafın da bir an önce güç kullanmayı bırakması ve olabilecek muhtemel gerginliÄŸi önlemesi yönünde çaÄŸrı yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

ABD BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Konuyu nükleer zirve için Washington’a gelen Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev ve Ermenistan CumhurbaÅŸkanı Serj Sarkisyan ile ayrı ayrı yaptığı görüşmede ele aldığını belirten Biden, bölgede istikrarın, güvenliÄŸin ve refahın saÄŸlanması için DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesinde kalıcı bir çözümün gerçekleÅŸmesi gerektiÄŸini kaydetti.

 

[FotoÄŸraf: Reuters]

 

Kaynak: Reuters, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.