Sosyal Medya

Güncel

Ankara Emniyet Müdürü çalıntı plaka ile gezdi

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan Başkent'te sıradışı güvenlik denetimine imza attı. Karaaslan üç gün boyunca çalıntı plaka takılan araçla dolaştı, fark edilmeyince çok sinirlendi.



ÇiçeÄŸi burnununda emniyet müdürü Karaaslan emniyetçe aranan “çalıntı” plakalı araçla bin 400 MOBESE kamerası tarafından 24 saat izlenen bulvar ve cadde gibi ana arterlerde dolaÅŸtı. 41 plakanın takıldığı araç hiç bir polis ekibince çevrilmedi, Ankara’nın 513 noktasındaki MOBESE ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kameralarınca da tespit edilemedi.

Sözcü'den Kamil Eelibol'ın haberine göre, Mahmut Karaaslan, 19, 20 ve 21 Mart günleri, çalıntı plaka taktığı araçla yaptığı “gizli” denetimde hiçbir kontrol noktasında durdurulmamasına çok sinirlendi. Bu olaydan sonra Karaaslan’ın baÅŸta MOBESE’den sorumlu müdürler olmak üzere asayiÅŸ kontrollerini koordine eden polis ÅŸeflerini sert biçimde uyardı.

Hacizli araçlar

Türkiye çapında uygulanan ve MOBESE adı verilen Kent GüvenliÄŸi Yönetim Sistemi’nde sadece çalıntı ve adli makamlarca aranan araçlara iliÅŸkin kayıtların tutulduÄŸu öğrenildi. MOBESE’lerde sistemin ağır çalışmasına neden olduÄŸu gerekçesiyle hacizli-yakalamalı ya da APB diye bilinen “ikiz” plakalara iliÅŸkin bir kaydın tutulmadığı belirlendi.

17 Åžubat’ta Merasim Sokak’ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait askeri servis otobüslerini hedef alan intihar eyleminde polise “çalıntı” ihbarı yapılan bombalı bir araç kullanılmıştı. PKK üyesi Abdulbaki Sömer, Ä°zmir’den çalıntı ihbarı yapılan 34 HF 3100 plakalı araçla intihar saldırısı düzenlemiÅŸti. Eylemde 29’u askeri personel ÅŸehit olmuÅŸ, 61 kiÅŸi de yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.