Sosyal Medya

Güncel

İsrailli kadından havayollarına dava

81 yaşındaki İsrailli kadının havayollarına ayrımcılık nedeniyle dava açacağı bildirildi...



Kadınlarla yan yana oturmak istemeyen aşırı-Ortodoks bir Yahudi'nin talebi üzerine yerini değiştirmesi teklifinde bulunulan 81 yaşındaki emekli avukat Renee Rabinowitz, ayrımcılık nedeniyle havayolları şirketine dava açmaya hazırlanıyor.

El Al Airlines'la yaptığı New York-Tel Aviv seyahatinde, aynı sırada oturduÄŸu aşırı-Ortodoks Yahudilerin giydiklerine benzer bir kıyafetler içindeki bir adamın talebi üzerine yerini deÄŸiÅŸtirmesinin rica edildiÄŸini belirten Rabinowitz, uçuÅŸ görevlilerinin kendisine ‘daha iyi bir uçuÅŸ' teklif ettiÄŸini ancak durumun bu olmadığını ifade etti.

Yanındaki adama, kendisinin kaldırılmasını isteyip istemediÄŸini sorduÄŸunda, “Evet, çünkü Tevrat böyle söylüyor” cevabını aldığını aktaran 81 yaşınaki kadın, “Bu bana aÅŸağılanmış hissettirdi. O adam benim kim olduÄŸumla, ne olduÄŸumla, yaşımla, hayatımla ilgilenmiyordu. Tek ilgilendiÄŸi cinsiyetimdi” diye konuÅŸtu. 

Yolcunun, yer değiştirmesinin talebe bağlı olduğunu ifade eden havayolu şirketi Rabinowitz'e 200 dolarlık hediye çeki önerdi ancak olumlu yanıt alamadı. Şirketin ayrımcı düşüncelere sahip aşırı-Ortodoks müşterinin arkasında durduğunu savunan Rabinowitz, İsrail Dini Aktiviteler Merkezi'nin (IRAC) desteğiyle, dava açmak için 30 gün bekleyeceğini iletti. IRAC ve Rabinowitz, yaşananlar karşılığında 50 bin sheqel (yaklaşık 40 bin lira) tazminat talep ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.