Sosyal Medya

Güncel

Obama: NATO güvenliğimizin temel taşı

ABD Başkanı Obama ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Beyaz Saray'da görüştü. Görüşmede Libya, IŞİD'e karşı mücadele, Ege'deki göçmenler ve Afganistan konuları ele alındı.



ABD BaÅŸkanı Barack Obama, Pazartesi günü NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Libya'da IŞİD'e karşı mücadele ve Irak ile Ãœrdün'de birliklerin eÄŸitilmesi konusunda NATO'nun olası yardımlarını görüştü. 

Obama,"NATO, ortak güvenliğimizin ve ABD'nin güvenlik politikasının temel taşı olmaya devam ediyor" dedi. Dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirten Obama, "Küresel güvenlik sistemindeki bu gerilimlerin merkezinde de Avrupa var" dedi.

Beyaz Saray'daki görüşme sonrası konuşan Obama, "Hükümet başlangıcının gözlemlendiği Libya gibi bölgelerde olası operasyonlar için işbirliğine devam ediyoruz" dedi.

28 ülkeli NATO'nun bölge ülkelerine IŞİD'e karşı mücadelelerinde nasıl yardımcı olabileceğine baktığını söyleyen Stoltenberg de, NATO'nun desteğe hazır beklediğini ve Libya'da birlik hükümeti kurulması yönünde kaydedilen ilerlemeyi ifade etti.

Obama ve Stoltenberg ayrıca NATO'nun Ege Denizi'nde yasa dışı geçiÅŸlerde hayatlarını tehlikeye atan göçmenlere nasıl yardım edebileceÄŸi konusunda da görüştü. 

 

Obama, Temmuz'da Varşova'da yapılacak NATO zirvesinde, birliğin Afganistan'da Taliban'a karşı hükümet güçlerini eğitmede ABD ile işbirliği içinde çalışmalarına yer verileceğini açıkladı.

 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.