Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu'dan Abbas'a görüşme daveti

İsrail Başbakanı Netanyahu, bir televizyon kanalında kendisiyle görüşmek istediğini söyleyen Filistin Devlet Başkanı Abbas'a görüşme davetinde bulundu.



Ä°srail BaÅŸbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, "Birkaç gün önce Ä°srail televizyonuna konuÅŸan Filistin Devlet BaÅŸkanı Abbas'ın görüşmek için kendisini davet etmem durumunda geleceÄŸini söylediÄŸini duydum. Ä°ÅŸte davet ediyorum. Takvimimi boÅŸalttım. Ä°stediÄŸi gün gelebilir, ben burada olacağım. KonuÅŸacak çok ÅŸeyimiz var ancak ilk konu Filistinliler tarafından Ä°sraillileri öldürmek için yürütülen kışkırtma kampanyası. Barışın peÅŸinde olan herkese kapım daima açıktır" diye konuÅŸtu.

Geçen hafta bir Ä°srail televizyonuna konuÅŸan Abbas, Netanyahu ile dilediÄŸi zaman görüşeceÄŸini belirterek, "Hayattayken barışı görmek istiyorum. Hala Netanyahu'ya elimi uzatıyorum çünkü barışa inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Abbas, Ä°srail ile Filistin yönetimi arasında barış görüşmelerinin yeniden baÅŸlaması halinde ÅŸiddetin duracağını söylemiÅŸti. 

Ä°srail ile Filistin yönetimi arasında ABD'nin ara buluculuÄŸunda yürütülen barış görüşmeleri 2014 yılında durmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.