Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan 'Panama Belgelerini' reddetti

'Panama Belgeleri' olarak gündeme oturan offshore ilişkilerinin ifşa edilmesinin ardından Pakistan'dan kendileri hakkındaki bilgilere yalanlama geldi



Panama merkezli Mossack Fonseca'ya ait olduğu belirtilen milyonlarca sayfalık gizli belgeler ifşa edildi. Vergi cenneti denince ilk akla gelen ülkelerden biri olan Panama, tarihin en büyük veri ifşaatıyla gündeme oturdu.

PAKÄ°STAN HÃœKÃœMETÄ° REDDETTÄ°

Belgelerde adı geçen Pakistan BaÅŸbakanı Navaz Åžerif’in ailesi de, haklarındaki iddiaları reddetti. Pakistan Enformasyon Bakanı Pervez RaÅŸid, “Navaz Åžerif’in her iki çocuÄŸu da vergi bildirimlerini yasalara uygun ÅŸekilde gerçekleÅŸtiriyor ve her Pakistanlının çocuÄŸu gibi yurt dışında iÅŸ yapıyor. Belgelerde Navaz Åžerif ve Åžahbaz Åžerif’in (BaÅŸbakanın kardeÅŸi) ülke dışında mülkü olduÄŸundan bahsedilmiyor” dedi.

PANAMA HÜKÜMETİ: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Bu arada Panama'nın Devlet BaÅŸkanı Juan Carlos Varela, açılacak tüm soruÅŸturmalarda ‘güçlü bir ÅŸekilde’ iÅŸbirliÄŸi yapacaklarını açıkladı. Varela, ifÅŸaatın ardından yaptığı açıklamada, son geliÅŸmelerin hükümetinin ülkenin finans endüstrisindeki yasa dışı eylemlere ‘sıfır hoÅŸgörü’ politikasına gölge düşürmemesi gerektiÄŸini vurguladı. Varela, olayın aydınlatılması için iÅŸbirliÄŸine hazır olduklarını belirtti.

WIKILEAKS'İ GEÇTİ

SZ’nin inceleme için Uluslararası AraÅŸtırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’na (ICIJ) ilettiÄŸi Panama Belgeleri’nde toplamda 2.6 terabyte büyüklüğünde ve e-posta, pdf dosyası ve yazılı belgelerden oluÅŸan 11.5 milyon gizli dosya yer alıyor. Bugüne dek gündeme oturmuÅŸ en büyük ifÅŸaat olan ‘WikiLeaks’, ‘Offshore Leaks’, ‘Lux Leaks’ ve ‘Swiss Leaks’in ortaya çıkardığı belgelerin tamamından çok daha fazla sayıdaki veriyi gözler önüne seren Panama Belgeleri, 1970’lerden günümüze uzanan bir zaman dilimini kapsıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.