Sosyal Medya

Kürsü

Her Tanışıklık Bir Pişmanlık olmamalı!



Kainatı içinde cem etmiÅŸ insanlar vardır. Hz.Ali'nin bir sözü de buna iÅŸaret eder : ''Sen kendini küçük bir cisim sanırsın ama en büyük alem,sende gizlidir.'' Yani Ey fani ! insan, sen küçük alemsin.Büyük alem olan kainatın minyatürüsün. 

Birinci grup dediÄŸim insanlar vardır; Neden daha önce tanışamadık ki, Ah be nerdeydin,Yazık! olmuÅŸ sensiz geçen günlerime dersin. Eyvahı ! sarar benliÄŸini  ve sen biri bin piÅŸmanlık içinde kalakalırsın.

Yol olurlar,söz olurlar,iz olurlar aleme. Sana yoldaÅŸ,gönlüne huzur olurlar.YaÅŸam döngüne aÅŸk olurlar.BaÅŸka yerlerden görür,bakarsın hayata.İçine içine,derinlere dalar gidersin. Onları yazmak; deryada damladır. Onları yaÅŸamak gerekir. 

Ä°kinci gruptakiler; Olsa da olur; olmasa da dediklerin vardır birde:

Hayatına öylesine girmiÅŸtirler.Bir aralık bulup öylesine,hemencecik bir yer kapma derdindedirler. Yol versen gitmezdir,kala kalır.  ''Ne varlığı huzur Ne yokluÄŸu''dersin.

Olsa da olur; Olmasa da!

Siliktir.Varsan varım ; yoksan yokumdur. Bir yaşam emaresi gösteremezler. Senin nazarında ''Olsa da olurdu olmasa da '' diye yer edinirler. Burdan da gelir küçük bir pişmanlık.

Bir de son olarak şöyle bir grup vardır ki; 

Bilerek, isteyerek,fark ederek hayatına girmişlerdir.Ya da kader midir bilinmez? Yollarınız kesişmiştir.Tanımaya çalışırsın,tanıdığını zannedersin.

Tanıttığı kadarını bilebilirsin,üstüne bir de olmasını istediğini eklersin.Ortaya hayalden öteye gitmeyen bir suret çıkar.Onu sever;onu gözlersin. Öyle kabul eder,yoluna devam edersin.

Kemikleşen bir karakter zannedersin.Oysa oynak bir zemindedir.Her an ne olacağını bilmez,mayınlı bir tarlada dolaşır gibi hayatına devam etmeye çalışırsın.Pamuk ipliğiyle bağlı bu ilişkiler adı üzerinde bir mayına rastlamaya maruz ve mahkumdur.Sonunu getiremeden bir anda bitiverecektir.Elinde geçmişten kalan hayaller ve anılar olacaktır.

Bir balonun acı bir sesle sönmesidir hepi topu. ve sen diyeceksindir ki:''Keşke tanımasaydım.''

En nihayetinde ''Her tanışıklık bir pişmanlıktır.''

Bizler ilk gruptaki insanlara hasretiz. Onların özlemi vuslata eriÅŸecektir.  

Elbet bir gün...

Hacer Turan 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.