Sosyal Medya

Coğrafyamız

"YEŞİL BERELİLER" Suriye'ye gidiyor

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı Tuğgeneral Araste, Suriye'ye özel kuvvetlere bağlı birlikler gönderdiklerini duyurdu.



Ä°ran Ordusu Kara Kuvvetleri Koordinatör Yardımcısı TuÄŸgeneral Ali Araste, ülkesinin Suriye'ye askeri danışman olarak özel kuvvetler birlikleri gönderdiÄŸini açıkladı.

"YEŞİL BERELİLER" SURİYE'YE GİDİYOR

Yarı resmi Tasnim Haber Ajansı'na göre, TuÄŸgeneral Araste, ülkede "yeÅŸil bereliler"olarak bilinen özel birliklerin oluÅŸturduÄŸu 65'inci Tugay'a mensup askerlerin Suriye'ye gönderildiÄŸini belirtti.

Araste, "Kara Kuvvetleri'nin bir parçası olan 65'inci Tugay ve diÄŸer birlikleri Suriye'ye danışman olarak gönderiyoruz. Åžu anda orada 65'inci Tugay'dan danışmanlar bulunuyor." dedi.

Araste, baÅŸkent Tahran'da 17 Mart'ta düzenlenen bir askeri mezuniyet töreninde"Keskin niÅŸancı ve komandoları, Suriye ve Irak'taki bazı bölgelerde 'danışman' olarak kullanabiliriz" demiÅŸti.

Suriye'de altıncı yılına giren iç savaşta İran askerleri, rejim güçlerinin safında muhaliflere karşı savaşıyor. Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybederken Tahran yönetimi, Suriye'deki savaşa müdahil olduğu yönündeki iddiaları resmi düzeyde yalanlıyor.

İran, çatışmalarda öldürüldükleri haberi basına yansıyan İranlıları, "gönüllüler" şeklinde nitelendiriyor.

Öldürülen Devrim Muhafızları mensuplarını ise "emekli", "eski asker" ya da "danışman" olarak nitelendiren İran yönetiminin bu tavrı, Suriye rejimine askeri destek verdiği yönündeki suçlamaları savuşturma amacı taşıdığı şeklinde yorumlanıyor.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.