Sosyal Medya

Güncel

CHP, saldırgan Akpartili dedi; kendi üyesi çıkınca ihraç etti

Düzce İl Başkanı’na saldırıda AK Parti’yi suçlayan CHP’nin, saldırıyı gerçekleştiren CHP’liyi, saldırıdan 5 gün sonra apar topar “ihraç” ettiği ortaya çıktı.



Düzce Ä°l BaÅŸkanı Zekeriya Tozan, 26 Mart’ta saldırıya uÄŸramış ve CHP’liler, saldırıyı AK Parti’li birisinin gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddiasında bulunmuÅŸtu.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu da saldırıdan sonra Düzce’ye giderek il baÅŸkanına sahip çıkmış ve saldırının “demokrasiye indirilmiÅŸ bir darbe” olduÄŸunu söyleyerek AK Parti’yi suçlamıştı.

Konunun CHP tarafından Meclis gündemine taşınması üzerine AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Faruk Özlü, saldırıyı yapanlardan birinin CHP, diğerinin DSP üyesi olduklarını söylemişti.

CHP%E2%80%99nin+ihra%C3%A7+oyunu

İHRAÇ YALANI

Bunun üzerine CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel ve Bolu Milletvekili Tanju Özcan, söz konusu kiÅŸinin iki yıl önce CHP’den ihraç edildiÄŸini iddia ettiler. Ancak Yargıtay’daki kayıtlar, saldırıyı yapan Cihan Cengiz’in 31 Mart’a kadar Yargıtay’da “aktif” CHP üyesi olduÄŸunu ortaya koydu. Cihan Cengiz, 2015 genel seçimlerinde ön yoklama ile aday tespiti yapan CHP delege listesinde de “344 no’lu delege” olarak görünüyor.

Saldırının yapıldığı 26 Mart’ta CHP üyeliÄŸi süren Cengiz’in CHP üyeliÄŸinin 31 Mart’ta sona erdirildiÄŸi Yargıtay kayıtlarında yer alıyor. Özlü, “Bizim uyarımız üzerine söz konusu kiÅŸiyi CHP üyelikten çıkardı ve Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı siyasi partiler üyelik kayıtlarında 2009 yılından beri “Aktif” CHP üyesi olarak görülen kiÅŸi 31 Mart itibarı ile “Pasif” üyeliÄŸe düşürüldü” dedi. Özlü, “Saldırıda bulunan kiÅŸinin eÅŸi de 18/02/2010 tarihinden beri ‘Aktif’ CHP üyesi” diye konuÅŸtu.

 

Kaynak: Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.