Sosyal Medya

Güncel

'Ben Kürt kızıyım,Onlar kalleş!'

Nusaybin'de şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Akdemir'in cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde toprağa verildi.



Mardin'deki askeri törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, helikopterle Bismil'e oradan da karayolu ile Türkmenhacı Mahallesindeki babaevine getirildi.

Diyarbakırlı şehidin eşi PKK'ya lanet okudu

Güçlükle ayakta durabilen şehit eşi Seval asker selamı verdi, 15 yaşındaki kızı Sevcan ise babasının kepini elinden bırakmadı. Burada gözyaşları içerisinde helallik alınmasınının ardından Akdemir'in cenazesi cemevine götürüldü. Baba Mehmet Akdemir ise oğluna ait asker şapkasını taktı, fotoğrafını öptü.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Türkmenhacı Mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT EŞİ: SOYSUZLARI SEVİNDİRMEYECEĞİM

Törene katılan Åžehit Jandarma Kıdemli ÇavuÅŸ Ä°brahim Akdemir’in eÅŸi Seval Akdemir, soysuzları sevindirmemek için aÄŸlamayacağını söyledi.

Diyarbakırlı şehidin eşi PKK'ya lanet okudu

BEN KÃœRT KIZIYIM, ONLAR KALLEÅž

Akdemir, “Benim eÅŸim Diyarbakırlı, ben MuÅŸluyum, babam Kürt, ben Kürt kızıyım. AÄŸlamayacağız, soysuzları sevindirmeyeceÄŸiz. Onlar kalleÅŸ, Kürtlük davası deÄŸil, onların hepsi belirsiz. Ben eÅŸime ‘gitme’ dedim ama o ‘olmaz’ dedi. ‘Bu vatan aÅŸkıdır, bu sevda baÅŸkadır’ dedi. ‘Orada benim gibileri yok mu Seval dedi, eÄŸer alnımızda yazılmışsa yaÅŸayacaksınız’ dedi. ‘Kaderimizi deÄŸiÅŸtiremezsin’ dedi. Kurban olayım Ä°brahim’im. Ben seni çok sevdim. Emanetlerin başım gözüm üstüne. AÄŸlamayacağız, sevindirmeyeceÄŸim onları. Allah bir daha onlara fırsat vermesin. Yıksınlar artık, yıkın, orada sivil halk yok, sivil halk orada kalır mı?” dedi.

Diyarbakırlı şehidin eşi PKK'ya lanet okudu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.