Sosyal Medya

Güncel

Trump şimdi de NATO'ya düşman oldu

Trump, NATO'ya üye diğer ülkelerin ABD kadar katkıda bulunmadığını iddia ederek, gerekirse üyelikten çıkılabileceğini belirtti.



ABD'de sığınmacı ve azınlık karşıtı politikalarıyla tepki çeken Cumhuriyetçilerin favori baÅŸkan aday adayı Donald Trump, hedefine bu kez NATO'yu koydu. Trump, NATO'ya üye diÄŸer ülkelerin ABD kadar katkıda bulunmadığını iddia ederek, gerekirse Ã¼yelikten çıkılabileceÄŸini belirtti.

CLÄ°NTON'DAN TRUMP'A 'NATO' TEPKÄ°SÄ°

Demokratların baÅŸkan adaylarından Hillary Clinton ise bu konuÅŸmaya tepki göstererek,''Bizim çekip gideceÄŸimizi söyleyerek NATO müttefiklerimizi aÅŸağılarken, aynı zamanda DAEÅž'i alt etmek için ihtiyacımız olan uluslararası koalisyonu da riske atıyor'' diye konuÅŸtu.

OBAMA: TRUMP DIÅž POLÄ°TÄ°KAYI BÄ°LMÄ°YOR

Trump ise NATO'nun Sovyetler BirliÄŸi'ne karşı kurulduÄŸunu ve artık bir anlam ifade etmediÄŸini ileri sürdü. DiÄŸer yandan konu hakkında görüşü sorulan BaÅŸkan Barack Obama, Trump'ı dış politikayı bilmemekle suçladı. 

GÜNAH ÇIKARTTI

CNN'de yayımlanan bir programa katılan Donald Trump, Cumhuriyetçi adaylardan Ted Cruz'un eÅŸi Heidi Cruz'u kötüleyen paylaşımının bir hata olduÄŸunu kabul ederek, ''Bir ÅŸans daha olsa yapmazdım'' dedi.

Trump, geçen haftalarda kendi eÅŸiyle Cruz'un eÅŸinin fotoÄŸrafının yan yana kolajlandığı bir fotoÄŸrafı paylaÅŸarak, kendi eÅŸinin daha güzel olduÄŸunu ima etmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.