Sosyal Medya

Güncel

Bakanlık aranan teröristler listesini yayınladı

İçişleri Bakanlığı aranan teröristler listesini yayınladı. En çok terörist Hakkari'de yer alırken, diğer illerin sıralaması ise şöyle...



Bakanlığın aranan teröristler listesinde, 46 farklı kentin nüfusuna kayıtlı 706 yasadışı örgüt üyesi var. Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığı’nın yayımladığı aranan teröristler listesine göre, 706 terörist 46 kentin nüfusuna kayıtlı. 35 kentte ise teröristlerin izine rastlanmadı. Listede teröristlerin fotoÄŸrafları, mensubu oldukları örgütler, doÄŸum yerleri ve tarihleri yer alıyor.

BAKANLIK FOTOÄžRAFLARI DA YAYINLADI

PKK ve birçok örgüt mensuplarının nüfusa kayıtlı olduğu illeri de açıklayan İçişleri Bakanlığı, aranan 706 teröristin fotoğrafını yayımladı. Teröristler kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri olmak üzere 5 grupta aranıyor.

BÄ°RÄ°NCÄ° SIRADA HAKKARÄ° VAR

Örgüt üyelerinin yoÄŸun olduÄŸu kentlerin arasında birinci sırayı 141 teröristle Hakkâri alırken, ikinci sırada 82 kiÅŸiyle Diyarbakır, üçüncü sırada 50 kiÅŸiyle Tunceli, dördüncü sırada 48 kiÅŸiyle Batman, beÅŸinci sırada ise 43 kiÅŸiyle Mardin yer aldı. Ä°stanbul’dan 9, Ankara’dan 2 ve Ä°zmir’den 2 teröristin ismi de listede geçiyor. Listede Almanya, Kazakistan, Azerbaycan ve Suriye doÄŸumlu teröristler de yer aldı.

650 PKK'LI VAR

Türkiye genelinde aranan örgüt üyelerinin 650’si PKK’lı... DAEÅž’ten 34, DHKP-C’den 3, FETÖ/PDY’den ise 12 kiÅŸi listede yer alıyor. Yurtdışında ise PKK’dan 6, DAEÅž’ten de 3 kiÅŸi aranıyor. Arananlar listesindeki 6 PKK’lı Suriye doÄŸumlu. 3 DAEÅž üyesinin de Almanya, Azerbaycan ve Kazakistan doÄŸumlu olduÄŸu belirtiliyor.
 

KIRMIZI KATEGORÄ°

Kırmızı kategoride 33, mavi kategoride 71, yeÅŸil kategoride 54, turuncu kategoride 60 ve gri kategoride ise 488 teröristin adı bulunuyor. Kırmızı kategoride FETÖ/ PDY’den Fethullah Gülen; bölücü terör örgütü PKK’dan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan; DAEÅž’ten Ä°lhami Balı ve ‘Dokumacılar Grubu’ndan Mustafa Dokumacı bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.