Sosyal Medya

Güncel

Çavuşoğlu'ndan o haberlere sert yalanlama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Barack Obama’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği iddialarını sert bir şekilde yalanladı.



ÇavuÅŸoÄŸlu, “Obama’nınCumhurbaÅŸkanımıza yönelik bir eleÅŸtirisi olmadı. Ä°kili görüşmede medyada konuÅŸulanlar gündeme gelmedi. Biz cevabımızı net bir ÅŸekilde örnekleri ile birlikte verdik” dedi. 

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD dönüşünde bir dizi ziyaret için Antalya’ya geldi. Saat 14.30 uçağıyla Antalya Havalimanı’na iniÅŸ yapan ÇavuÅŸoÄŸlu, CIP kapısından çıkış yaptı. Havalimanında gazetecilere gündemi deÄŸerlendiren ÇavuÅŸoÄŸlu, ABD ziyareti hakkında bilgi verdi. Ziyarette ikili görüşmeler gerçekleÅŸtirdiÄŸini kaydeden ÇavuÅŸoÄŸlu, “ÇeÅŸitli konferanslarımız oldu. Görüşmelerimiz son derece verimli geçti. Bölgesel konuları konuÅŸtuk. DAEÅž ile nasıl daha etkin mücadele yürütebiliriz bunları konuÅŸtuk” dedi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaÅŸanan gerilime de deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, “KarabaÄŸ ve Azerbaycan’ın iÅŸgal edilmiÅŸ toprakları barışçıl yöntemlerle çözüme kavuÅŸturulmalıdır. Bugüne kadar KarabaÄŸ problemini çözmek için yeteri kadar adım atılmadı. Biz bölgemizde hep savaÅŸlardan bahsediyoruz. Bunun yanında önemli olan bir de dondurulmuÅŸ itilaflar var. Kırım ve KarabaÄŸ çözümü dondurulmuÅŸ itilaf haline geldi. Bir tek Kıbrıs’ın konusunun çözümünde ilerleme var. Bir an evvel bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Azerbaycan'ın 7 bölgesini Ermenistan hala iÅŸgal ediyor” diye konuÅŸtu.

“BÄ°Z HER ZAMAN AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ“

Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından iÅŸgaline kimsenin sesinin çıkmadığını aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, “Alınan çeÅŸitli kararlar var, buna raÄŸmen kimse sesini çıkarmıyor. Rusya ve ABD bu sorunu çözmek istesin, bu sorun bir hafta içinde çözüme kavuÅŸur. Sorun çözülmezse çatışmalar kaçınılmazdır, biz çatışmadan yana deÄŸiliz. Biz her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Bugün Azerbaycan ile birçok konuda iÅŸ birliÄŸimiz var. Biz bir millet iki kardeÅŸiz. Sürekli sınırda Ermenistan’ın tacizleri var. Azerbaycan angajman kurallarını uyguluyor” dedi.

“PARALEL YAPININ NE OLDUÄžUNU TEKRAR ÇOK Ä°YÄ° BÄ°R ÅžEKÄ°LDE ANLATTIK”

ADB baÅŸkanı Obama’nın Beyaz Saray’da gerçekleÅŸen 50 dakikalık görüşmede CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı eleÅŸtirdiÄŸi yönündeki iddiaları sert bir ÅŸekilde yalanlayan ÇavuÅŸoÄŸlu, “Obama’nın CumhurbaÅŸkanımıza yönelik bir eleÅŸtirisi olmadı. Ä°kili görüşmede medyada konuÅŸulanlar gündeme gelmedi. Biz cevabımızı net bir ÅŸekilde örnekleri ile birlikte verdik. Paralel yapının ne olduÄŸunu tekrar çok iyi bir ÅŸekilde anlattık. Bunların medya özgürlüğü ile alakası olmadığını da anlattık. BaÅŸkaları hakkında sahte deliller üreterek, zamanında bunları hapse attıran gazetecilerin bugün hesap verdiÄŸi zaman ‘gazetecilikten dolayı içeriye attırılıyor’denilmesi gerçeklerden uzak bir anlayışın sergilenmesi demektir” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

PYD KONUSUNDA FARKLI DÜŞÜNÃœYORUZ“

Kendilerinin veremeyecek bir cevabı olmadığını aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, “Bizim kendi aramızda konuÅŸmadığımız bir konuyu sonradan konuÅŸuyormuÅŸ gibi hava estirmek doÄŸru deÄŸildir. Paralel yapı orada birçok kongre üyelerinin masraflarını karşılamak olsun, ücretlerini karşılamak olsun çok para harcıyor. Amerika bizim model ortağımızdır. PYD konusunda farklı düşünüyoruz. Ama biz PYD’nin silahlı bir terör örgütü olduÄŸunu sürekli söylüyoruz. Bunun belgelerini paylaşıyoruz. Amerika da bunu biliyor. Obama ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan arasında bir sorun varmış gibi haberler yapıldı. Bu köpürtüldü” deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak : Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.