Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Ermenistan derhal kayıtsız şartsız çekilsin'

İİT Genel Sekreteri Medeni, 'Azerbeycan'a karşı Ermeni saldırıları konusundan endişeliyiz. Ermenistan derhal çekilsin' dedi.



Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı (Ä°Ä°T), DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesinde yaÅŸanan geliÅŸmeleri ve Ermeni güçlerinin iÅŸgal altındaki Azerbeycan sınırında gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırıları "derin endiÅŸeyle takip ettiÄŸini" bildirdi.

Ä°Ä°T Genel Sekreteri Iyad Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, "Azerbeycan topraklarındaki Ermeni iÅŸgalinin devam etmesinden kaynaklanan bu gerilimden dolayı endiÅŸeliyiz" ifadesini kullandı.

"ERMENİSTAN DERHAL KAYITSIZ ŞARTSIZ ŞEKİLDE ÇEKİLSİN"

TeÅŸkilatın, "DaÄŸlık KarabaÄŸ ve Azerbeycan'ın iÅŸgal altındaki tüm topraklarından Ermeni güçlerinin, derhal ÅŸartsız ÅŸekilde ve tümüyle çekilmesi" ÅŸeklindeki pozisyonunu yineleyen Medeni, "uluslararası hukuka göre Azerbeycan Cumhuriyeti topraklarının güvenliÄŸi ve uluslararası tanınırlığı bulunan sınırlarının dokunulmazlığı temelinde Ermenistan ve Azerbeycan arasındaki çekiÅŸmeye siyasi çözüm bulunması için uluslararası çabalara yoÄŸunluk verilmesi" çaÄŸrısında bulundu.

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.