Sosyal Medya

Güncel

HDP'li vekiller kabristan ziyaretinde

HDP milletvekilleri, Öcalan’ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti.



ÅžANLIURFA’da, yasak olmasına raÄŸmen 4 Nisan günü kutlanması planlanan terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 67’nci doÄŸum günü öncesi Halfeti Ä°lçesi’ne gelen HDP milletvekilleri, Öcalan’ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 67’nci doÄŸum günü öncesi Valilik kentte her türlü etkinliÄŸi yasakladı. Buna karşın yarın planlanan Öcalan’ın doÄŸum günü kutlaması öncesi Demokratik Toplum Kongresi baÅŸkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle ile HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Müslüm DoÄŸan, Alican Önlü, Mahmut ToÄŸrul ve Behçet Yıldırım, Halfeti’ye geldi.

Ömerli Mahallesi’ne giden milletvekilleri ve beraberindekiler Abdullah Öcalan’ın annesi ÃœveyÅŸ ile babası Ömer Öcalan’ın mezarının bulunduÄŸu aile mezarını ziyaret edip, dua etti. Milletvekilleri anne ve babasının ruhuna dua ettikleri Abdullah Öcalan’ın doÄŸum gününü de kutlayacaklarını kaydetti.

HALFETÄ°’DE YOÄžUN ÖNLEM

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın doÄŸum günü öncesi Halfeti’de polis ve Jandarmanın yoÄŸun güvenlik önlemi sürüyor.

Åžanlıurfa ValiliÄŸi’nin kentte her türlü etkinliÄŸin yapılmasını 6 Nisan’a kadar yasaklamasının ardından, taraftarlarının 4 Nisan’da Öcalan’ın doÄŸum gününü kutlayacaklarını ve Halfeti’ye gideceklerini bildirmesinin ardından güvenlik güçleri Halfeti ile Ömerli Mahallesi’ne giden yollarda yoÄŸun önlem aldı.

Halfeti’ye ulaşımın saÄŸlandığı 12 ayrı noktada zırhlı araçlar ile kontrol noktaları oluÅŸturan polis ve jandarma, tüm araçları durdurarak didik didik arıyor. Araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol eden güvenlik güçleri uygun görülen araçların geçiÅŸlerine izin veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.