Sosyal Medya

Coğrafyamız

İİT, okul ve hastane bombalayan Esad'ı kınadı

İİT, Esa güçlerinin Doğu Guta'daki bir ilkokul ve hastaneye hava saldırısı düzenlemesini kınadı



Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı, (Ä°Ä°T) Esad güçlerinin baÅŸkent Åžam'ın DoÄŸu Guta ilçesinde bir ilkokul ve hastaneye düzenlediÄŸi saldırıyı kınadı.

Ä°Ä°T Genel Sekreteri Iyad Medeni tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ä°Ä°T, Esad güçlerinin DoÄŸu Guta'nın Deyr Asafir beldesinde bir ilkokul ve hastaneye hava saldırısı düzenleyerek yapılan iÄŸrenç katliamı kınıyor. Bu saldırılar kısmi ateÅŸkesi ve siyasi çözüm bulunması için yürütülen uluslararası çabaları aksatmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Esad rejimi tarafından iÅŸlenen bu tür seri cinayet ve katliamların kısmi ateÅŸkes antlaÅŸmasının ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ilgili kararlarının ihlali olduÄŸunu belirten Medeni, Suriye'deki tek çözümün siyasi yolla olacağını vurgulayarak, uluslararası toplumdan "ateÅŸkesi ihlal ve saldırıları durdurmak için" Esad rejimine baskı yapmaları çaÄŸrısında bulundu.

Esad rejimine bağlı savaş uçaklarının 31 Mart'ta Doğu Guta'nın Deyr Asafir beldesindeki bir ilkokul ve hastaneye düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 30 sivil hayatını kaybetmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.