Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır bombacısının kan donduran itirafları

Diyarbakır’da bomba yüklü araçla polise pusu kuran PKK’lı Abdurrahman Ç., ihanetin kan donduran detaylarını anlattı.



Diyarbakır’da polis servis aracının geçiÅŸi sırasında yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu 7 polis ÅŸehit olmuÅŸ, 13’ü polis, 14’ü sivil 27 kiÅŸi de yaralanmıştı. Saldırıda kullanılan bomba yüklü aracı polis servis güzergâhına park eden Abdurrahman Ç. isimli terörist Kocaköy ilçesinde yakalandı.

300 kilo bombayla saldırıyı gerçekleÅŸtiren teröristin ifadesinin alınmasıyla birlikte saldırının ayrıntıları da netleÅŸmeye baÅŸladı. Yalnız olmadığı anlaşılan teröristin aracı oraya kendisinin koyduÄŸunu kabul ettiÄŸi fakat tehdit zoruyla bunu yaptığını söylediÄŸi öğrenildi. Saldırı öncesi iki adet araç kiraladıklarını belirten terörist Ç., Mahsun kod adlı bir baÅŸka teröristin ‘aracı söylediÄŸim yere götür, park et ve git” dediÄŸini anlattı. Aracı uzaktan kumandayla kendisinin deÄŸil, diÄŸer teröristin patlattığını söyleyen terörist Ç, aracı park ettikten sonra Kocaköy ilçesinde bulunan kız kardeÅŸine saklanmak için geldiÄŸini ve burada birkaç gün kaldıktan sonra gideceÄŸini söylediÄŸi belirlendi. 

11 KİŞİ GÖZALTINDA

Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, BaÄŸlar ilçesinde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısıyla ilgili gözaltı sayısının 11’e yükseldiÄŸini duyurdu. Açıklamada, “Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca yürütülen 2016/10004 numaralı soruÅŸturma kapsamında, 7 polis memurumuzun ÅŸehit olduÄŸu olayla ilgili 11 şüpheli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızın talimatıyla gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin Ä°l Emniyet Müdürlüğündeki iÅŸlemleri devam etmektedir. Olay sonrasında kullanıldığı deÄŸerlendirilen bir araç Ä°l Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce yakalanmıştır. Olay kapsamında yapılan ev aramalarında örgütsel dokümanlar ele geçirilerek emniyet görevlilerince muhafaza altına alınmıştır. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımızca yürütülen 2016 / 10004 numaralı soruÅŸturma titizlikle çok yönlü olarak devam etmekte olup, soruÅŸturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceÄŸi, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.