Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan ABD ve Avrupa'ya basın özgürlüğü dersi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD ve Avrupa'nın 'basın özgürlüğü' konusundaki ikiyüzlülüğünü örneklerle gösterdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, aralarında Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yanı sıra Madeleine Albright, William Cohen, Colin Powell'in de bulunduÄŸu ABD'li 25 kanaat önderiyle Türkiye'nin Washington BüyükelçiliÄŸi konutundaki yemekte buluÅŸtu. 

ÖRNEKLE İZAH ETTİ

Burada Amerikan kamouyuna ve kanaat önderlerine Türkiye'deki basın özgürlüğü tartışmaları ve tutuklu gazeteciler iddialarının asılsız olduğunu, ABD'de ve Avrupa'da tutuklanan gazetecileri örneklerle izah etti.

ErdoÄŸan, Brookings Enstitüsü’ndeki konuÅŸmamda da belirttiÄŸim gibi eleÅŸtiri ile hakareti birbirinden ayırmak  lazım. Burada kanaat önderleriyle buluÅŸmamda, kendilerine bunu örneklerle izah ettim. Türkiye’deki bazı gazetelerde, CumhurbaÅŸkanı için ‘katil, hırsız’ biçiminde manÅŸetler atılıyor. 

BaÅŸlıklarda tehditler savruluyor. Bu hakaretleri yapan gazeteler ve dergiler, halen yayın hayatına devam ediyor. Türkiye’de iddia ettikleri türden bir diktatörlük olsa, o tür yayınlar nasıl yapılabilir? Hakaret ve tehdide Batı’da da müsaade edilmez. 

OBAMA'YA FACEBOOK'TAN TEHDÄ°T'E TUTUKLAMA

Daha geçenlerde Obama’yı faceebook üzerinden tehdit eden biri tutuklandı, tutuklu yargılanıyor. Merkel’e Almanya’da biri benzer bir ÅŸey yaptı, yine ceza aldı. ABD yasaları baÅŸkana tehdidi 5 yıla kadar hapisle, yüklü tazminatla cezalandırıyor. Hakaret veya tehdit nedeniyle cezalandırma örnekleri, Almanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerden de verilebilir.

Hakaret ve tehdit, basın özgürlüğü ya da eleÅŸtiri diye deÄŸerlendirilemez. Obama, görüşmemizde bu konuları gündeme getirmiÅŸ olsaydı, tüm bu örnekleri önüne koyar, bunları ona da söylerdim. 

 

Kaynak : Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.