Sosyal Medya

Coğrafyamız

Fransa'dan 'Karabağ' açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Dağlık Karabağ'daki çatışmaları ''derin bir üzüntüyle'' karşıladığını bildirdi.



Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''CumhurbaÅŸkanı, Yukarı KarabaÄŸ'da sivillerin de içinde olduÄŸu birçok kiÅŸinin ölümüne yol açan vahim  olayları üzüntüyle karşılamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Hollande'ın taraflara ölçülü davranarak en kısa zamanda ateÅŸkes yapma  Ã§aÄŸrısında bulunduÄŸu açıklamada Ekim 2014'te Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaÅŸkanlarının Elysee'de bir araya geldiÄŸi toplantıda barışçıl çözümden yana  taahhütlerini ortaya koydukları hatırlatıldı.

Açıklamada ayrıca Ã§atışmaların 1994 yılında yapılan anlaÅŸmanın  ardından gerçekleÅŸen en ciddi olaylar olduÄŸu belirtildi.

Avrupa Güvenlik ve Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı Minsk Grubu Dönem BaÅŸkanları,  bugün yaptıkları açıklamada, çatışmalarla ilgili taraflara ''Silahları durdurmaları ve cephede durumu istikrarlı hale getirecek bütün gerekli önlemleri almaları'' çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Ermeni  güçlerinin Azerbaycan mevzilerine açtığı ateÅŸ sonucunda çok sayıda sivilin  hayatını kaybettiÄŸi ve yaralandığı, 12 askerin ÅŸehit düştüğü bildirilmiÅŸti. Bir  Mi-24 helikopterinin Ermeni güçlerince düşürüldüğü, bir tankın ise patlayan mayın  nedeniyle kullanılamaz hale geldiÄŸi ifade edilmiÅŸti.

Azerbaycan'a  baÄŸlı DaÄŸlık KarabaÄŸ, 1991'de Ermenistan tarafından iÅŸgal edilmiÅŸ ve 1994'te  yapılan ateÅŸkes anlaÅŸması, çıkan gerginlikler sonucu bozulmuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.