Sosyal Medya

Güncel

Şırnak ve Nusaybin'de 7şehit

Nusaybin'de PKK'lıların bir binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 1'i özel harekat polisi 5'i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şırnak'ta da operasyonların sürdüğü Dicle Mahallesi'nde PKK'lılarla çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu. Yüksekova'daki operasyonlarda ise 16 PKK'lı öldürüldü.



Nusaybin'de 14 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçleri, kazılan hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için operasyonlarını sürdürüyor. İlçenin Dicle Mahallesi Akay Sokak üzerinde güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği binaya girişleri sırasında PKK'lılar tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. DHA'nın haberine göre patlamada 1'i özel harekat polisi 5'i de asker olmak üzere 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Şehit polis ve askerlerin cenazesi daha sonra Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Şırnak'ta uzman çavuş şehit

Şırnak'ta hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak için 14 Mart'ta konulan sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyonların yoğunlaştığı Dicle Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ağır yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

16 PKK'lı öldürüldü

SokaÄŸa çıkma yasağının sürdüğü Yüksekova'da da güvenlik güçlerinin operasyonlarında 2'si üst düzey olmak üzere 16 PKK'lı etkisiz hale getirildi. DoÄŸan Haber Ajansı'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre üst düzey PKK'lılardan birinin 'Zilan' kod adını kullandığı ve örgütün sözde Yüksekova kadın sorumlusu E. G. olduÄŸu, diÄŸerinin ise sözde Yüksekova lojistik sorumlusu N. D. olduÄŸu öğrenildi. N. D.'nin üzerinde yakalandığında kendini patlatmak üzere el bombalarıyla tuzaklanmış bir düzenek hazırladığı belirtildi. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.