Sosyal Medya

Güncel

Türkmenistan'da Japon üniversitesi açılıyor

Türkmenistan ve Japonya Eğitim Bakanlıkları arasında yapılan anlaşmaya göre Türkmenistan'da Japonca eğitim verilecek bir Teknik Üniversite açılacak



Aşkabat'ta Japon eğitim programını esas alan üniversite açılacak.

Türkmenistan hükümeti resmi açıklama yaparak, ülkenin baÅŸkenti AÅŸkabat’ta Japon müfredatı esas alınarak eÄŸitim veren bir Teknoloji Ãœniversitesi açılacağını ve okulda Japonya'dan gelen öğretmenlerin ders vereceÄŸini bildirdi.

Teknoloji Üniversitesine bağlı 5 fakülte olacak. Kimya ve nanoteknoloji, Biyoteknoloji ve Ekoloji, Bilgisayar Bilimi ve Bilgi Teknolojileri, Otomasyon ve Elektronik, Yenilik Ekonomisi.

Bunun yanında Üniversite bünyesinde Türkmen-Japon Lisesi de açılacak.

Japon öğretmenlerin teklifine göre, Teknoloji Üniversitesi talebeleri ilk yılında Japonca ve İngilizce dillerini öğrenecek. Sonraki üç yıl boyunca öğrenciler kendi seçtikleri mesleklere göre eğitim alacak.

EÄŸitimin dördüncü senesinde ise AÅŸkabat’taki Teknoloji Ãœniversitesi talebeleri, Japonya’daki Tsukuba Ãœniversitesi'ne geçiÅŸ yapacak ve yazılı tez ile eÄŸitimlerini tamamlayacak.

Haberde Japonya Eğitim Bakanlığı'nın Türkmen öğrencilerin dil konusunda sorun yaşamamaları için Türkmen-Japon lisesinde 7 ila 10'ncu sınıflardan başlayarak eğitmek istediği de bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.