Sosyal Medya

Güncel

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, vatandaşlarına uyarıda bulundu

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki vatandaşlarına 19 şehre gitmemeleri konusunda uyarıda bulundu



Ankara Kızılay'da otobüs durağına yapılan bombalı saldırı öncesi Amerikan BüyükelçiliÄŸi, Ankara Bahçelievler'deki lojmanlara terör saldırısı yapılabileceÄŸi uyarısında bulunmuÅŸ ve vatandaÅŸlarına bu bölgeden uzak durması çaÄŸrısını yapmıştı.ABD BüyükelçiliÄŸi bu defa Türkiye'deki 19 ÅŸehirle ilgili uyarıda bulundu...

Ankara'da bulunan Amerikan Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını ve büyükelçilik çalışanlarını Türkiye'de özellikle doğu illerine gitmemeleri konusunda uyardı.
 
ABD’nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, Türkiye’de HatayKilis, Gaziantep, Åžanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, MuÅŸ, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Elazığ, Adana, Ä°zmir ve MuÄŸla illerine gidilmemesi konusunda resmi websitesinden ABD vatandaÅŸlarına uyarıda bulundu. ABD vatandaÅŸları ayrıca, Suriye sınırına yakın bölgelere gitmemeleri konusunda uyarıldı.

ABD BÄ°NALARI GEÇİCÄ° OLARAK KAPATILDI 
 
Duyuruda, ABD misyonlarının gerekli görülen durumlarda çalışma saatlerini kısıtlayabileceÄŸi aktarıldı. Bu doÄŸrultuda, Gaziantep’teki ABD misyonlarının geçici olarak kapatıldığı duyuruldu. Güvenlik tehditlerinin ortadan kalkması halinde bu kararın deÄŸiÅŸtirileceÄŸi bildirildi. Duyuruda, ABD vatandaÅŸlarının terör tehdidi karşısında dikkatli olmaları gerektiÄŸinin altı çizildi.
 
ADANA Ä°NCÄ°RLÄ°K’TEKÄ° ASKERLERE VE AÄ°LELERÄ°NE ÇAÄžRI YAPILDI
 
GeçtiÄŸimiz hafta ABD ordusu, Ä°ncirlik Ãœssü’nde görevli ABD askerlerinin aileleri ile Ä°zmir ve MuÄŸla’daki personelin ailelerinin güvenlik tehdidi nedeniyle Türkiye’den ayrılmalarını istemiÅŸti. Komutanlığın Almanya’daki merkezinden yaptığı açıklamada, “ABD Savunma Bakanlığı, DışiÅŸleri Bakanlığı ile koordinasyon içinde, Ä°ncirlik Hava Ãœssü dahil Adana, Ä°zmir ve MuÄŸla’daki askeri personelin ailelerinin Türkiye’den ayrılmalarına karar verdi” denilmiÅŸti. ABD,
 
AMERÄ°KA, ANKARA SALDIRISINDAN ÖNCE UYARMIÅžTI 
 
ABD’nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, resmi internet sitesinde yayınladığı Ä°ngilizce mesajda Ankara’da terör saldırısı olacağını duyurmuÅŸtu. ABD’nin Ankara BüyükelçiliÄŸi, resmi internet sitesinde yayınladığı Ä°ngilizce mesajda Bahçelievler’de bulunan lojmanlara terör saldırısı istihbaratı aldıklarını, vatandaÅŸlarının bu bölgeden uzak durmasını istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.