Sosyal Medya

Güncel

Putin'den Karabağ için ateşkes çağrısı

Ermeni güçlerin sivil yerleşim birimlerini top atışına tutması sonucu bu sabah başlayan çattışmalar giderek şiddetleniyor. Konuyla ilgili Putin'den bir uyarı geldi.



Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmaların artmasından sonra Putin'den ateşkes çağrısı geldi.

Kremlin'nden yapılan açıklamada "Başkan Putin taraflarıdaha fazla can kaybı önlemek amacıyla sükunete ve acil ateşkese uymaya çağırdı" ifadeleri kullanıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde, Ermenistan ordusunun askeri mevzilerin yanı sıra cephe hattına yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerini de ateşe tuttuğunu, Azerbaycan ordusunun da ateşle karşılık verdiğini açıkladı. Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten bakanlık, çatışmalarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği de vurguladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistanlı güçlerin sınır bölgelerinde son 24 saatte 127 kez ateş açtığını ve havan topu ile ağır silahlar kullandığı da kaydedildi
Öte yandan Azerbaycan basınında çıkan haberlere göre, Terter ilinin Karağacı köyünde bir eve Ermeni güçlerinin attığı top mermisi isabet etti. Evde bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.