Sosyal Medya

EÄŸitim

Savaşın çocukları eğitimde kaybettikleri yılları telafi ediyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'e yerleşen Suriyeli sığınmacıların çocuklarının eğitimden geri kalmaması için yürütülen "Kayıp Nesil Olmasın" Projesi kapsamında 110 çocuk eğitime kazandırıldı.



Kilis Milli EÄŸitim Müdürlüğü de hayırsever vatandaÅŸların desteÄŸiyle savaÅŸtan kaçan ve eÄŸitimden uzak kalan öğrencilere yönelik "Kayıp Nesil Olmasın" Projesi hazırladı.

Farklı nedenlerle okula gidemeyen 110 öğrenciye ulaşarak eğitim öğretime kazandırılan öğrenciler, kiralanan 4 katlı binada kaybettikleri yılları telafi etmeye çalışıyor.

Akranlarıyla aynı sırayı paylaşabilmek için ter döken öğrenciler, her türlü ayrıntının düşünüldüğü merkezde Suriye eğitim müfredatında gördükleri derslerin yanı sıra Türkçe de öğreniyor.

Suriyeli öğrencilerin eğitiminden sorumlu şube müdürü Mahmut Kesikminare, kent genelinde 28 okulda yaklaşık 20 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek ve eğitimlerine ara vermek zorunda kalan öğrencilere yönelik hayata geçirilen proje sayesinde ilk etapta 110 öğrenciye ulaştıklarını kaydetti.

Kaybolan yıllarını telafi ettikleri için mutlular

Suriyeli 16 yaşındaki öğrenci Ragad Bagac, 8. sınıftayken ülkesinden ayrıldığını, şimdi 10. sınıfta olması gerektiğini ifade ederek, "Akranlarıma yetişebilmek için buradayım. Çünkü eğitimden birkaç yıl yoksun kaldım ve eğitimsizliğin ne kadar kötü olduğunu biliyorum. Eğitime başladıktan sonra Türkçe ve İngilizce öğrenmeye başladım. Hayatıma renk geldi. Buraya geldiğim için çok mutluyum." dedi.

Öğrencilerden Fatma Cüneyt ise "Normal eğitim merkezine gitsem şu anda 9. sınıftan başlamam gerekir ve 3 yılım kaybolurdu. Boşa giden yıllarımı telafi etmek ve akranlarımla birlikte eğitim görebilmek için buraya geldim. İnşallah en kısa zamanda arkadaşlarıma yetişeceğime inanıyorum." diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.