Sosyal Medya

Güncel

DavutoÄŸlu Sur'da

Diyarbakır'ı ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, Cuma namazını Sur ilçesindeki Ulu Cami'de kıldı. Davutoğlu, 103 gün boyunca süren operasyonlarda büyük hasar gören Sur'da incelemelerde bulunacak.



BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, 103 gün boyunca operasyonların ve sokaÄŸa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesini ziyaret ediyor. BaÅŸbakan Cuma namazını Ulu Camii'de kıldı. DavutoÄŸlu, operasyonlar sırasında büyük hasar gören ilçede incelemelerde bulunacak. 

DavutoÄŸlu'nun Sur'un yeniden inÅŸası ile ilgili açıklamalar yapması bekleniyor. DavutoÄŸlu, iki ay önce yaptığı bir açıklamada, "Diyarbakır'ın Sur ilçesini öyle inÅŸa edeceÄŸiz ki aynen Toledo (Ä°spanya'nın tarihi kenti) gibi mimari dokusuyla herkesin görmek istediÄŸi bir haline gelecek" demiÅŸti.

DavutoÄŸlu öncesinde, dün Diyarbakır'da ÅŸehit olan yedi polis memurunun cenazelerinin memleketlerine uÄŸurlandığı törene katıldı. Diyarbakır'da özel harekat polislerini hedef alan bombalı saldırıda 7 polis ÅŸehit olmuÅŸ, aralarında sivillerin de olduÄŸu 27 kiÅŸi yaralanmıştı.

Yasak 103 gün sürdü

Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması amacıyla PKK'lılara yönelik operasyonlar için 2 Aralık'ta 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilân edilmişti. Güvenlik güçleri operasyonları 9 Mart'ta sona erdirirdi. Sokağa çıkma yasağı ise 103 gün sürdü.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.