Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'de 4,5G ile internet 10 kat hızlandı

Türkiye'nin 4,5G teknolojisine geçmesiyle birlikte internetin 10 kat hızlandığı bildirildi...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Türkiye'nin 4,5G'ye geçmesini, "Bilgi yollarını, karayoluna benzetecek olursak, bu ihale ile vatandaÅŸlarımız tek ÅŸeritli bir yol yerine, artık 5 ÅŸeritli bir otobanın konforuna kavuÅŸmuÅŸ oluyor" sözleriyle deÄŸerlendirdi.

4,5G ile ilk görüşme Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım arasında gerçekleştirildi.

Bakan Yıldırım, görüşmede, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığında 4,5G'nin hizmete alınması dolayısıyla düzenlenen törende tüm idareci ve çalışanlarla bir arada olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "4,5G telefon hizmetinin ilk 'alo'sunu, başlangıcını sizinle gerçekleştiriyoruz. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum" diye hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "4,5G yetkilendirme törenine şahsen katılmış ve yetkilendirmeleri işletmecilere bizzat vermiştik. Bu defa ise hizmetin başlangıç törenine 4,5G'ye uygun bir katılım yapalım dedik" ifadesini kullanarak, Bakan Yıldırım'ı, milleti yeni teknoloji ve hizmetlerle buluşturmasından dolayı tebrik etti.

Kalkınmanın anahtarı olduğuna inandığı bilim ve teknolojik yenilikler ile Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) faaliyetlerini yakından takip ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz ve yerli üretimimiz adına atılan en küçük adımın dahi değerli gelişmelere sebep olacağını biliyor, bu yöndeki çalışmaları gönülden destekliyorum. Bugün hizmete sunulan 4,5G hizmetinin, aziz vatandaşlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetlerin ülkemizde yerli ürün kullanılması şartıyla hayata geçirilmiş olmasını ayrıca önemli görüyorum" diye konuştu.

Erdoğan, sanayi ekonomisinin yerini giderek bilgi ekonomisine bıraktığına dikkati çekerek, "Bilginin ekonomiye dönüşmesi ise Ar-Ge faaliyetleri sonucunda elde edilen fikri mülkiyet haklarının ve patentlerin ekonomik değere dönüşmesiyle mümkündür" değerlendirmesinde bulundu.

Nitelikli insan kaynağının da artırılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, ülke olarak, bilgi ekonomisinin ayrılmaz bir parçası olan Ar-Ge faaliyetlerine ve bu faaliyetler sonucunda yerli ve milli ürünlerin ortaya çıkarılmasına önem verdiklerini söyledi.

"Mobil hizmetlere talep, yeni beklentileri de beraberinde getirdi"

Erdoğan, bilgi ekonomisi altyapısının temelinin, kilit taşının iletişim sektörü olduğuna vurgu yaparak, bugün, yapılan bütün işlerde mutlaka internet erişiminden faydalanıldığının altını çizdi. 2003 yılında mobil telefonların sadece bir iletişim aracı olarak kullanılırken, bugün aynı zamanda bilgiye erişim aracı haline dönüştüğünü ifade eden Erdoğan, mobil abone sayısının 2003 yılında yaklaşık 28 milyon iken, bugün 74 milyona yaklaştığını, 2009 yılında sunulmaya başlayan mobil genişbant internet abone sayısının ise 41 milyonu bulduğunu bildirdi.

Erdoğan, mobil hizmetlere yönelik artan talebin, vatandaşların yeni ihtiyaçları ve beklentilerini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Bu hizmetlerin yaygınlaştırılmasındaki temel hedeflerinin, vatandaşların sesli ve görsel iletişimi yanında, bilgiye erişim imkanını da hızlı ve kaliteli hale getirmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Ülkemizde, interneti tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya yönelik önemli adımlar atıyoruz. Bugün sabit ve mobil internet abone sayısı toplamda 50 milyonu aşmış durumda. Gelişmeler olumlu olmakla birlikte, bu hizmetin verimli ve faydalı bir şekilde kullanılması gerektiğini de özellikle hatırlatmak istiyorum" dedi.

ErdoÄŸan, konuÅŸmasını, 5G teknolojisine geçiÅŸte bir köprü vazifesi yapacak 4,5G hizmetlerinin ülke ve millet için hayırlı olması temennisiyle tamamladı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.