Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır şehit sayısı 7'ye yükseldi

Diyarbakır Merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracına yapılan bombalı saldırıda şehit polis sayısı yediye yükseldi.



Diyarbakır'da Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan 3. Sanayi bölgesinde seyir halindeki polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Patlamada 7 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 23 kişi yaralandı. Yaralı polislerden bazılarının durumunun ağır olduğu belirtiliyor. Patlama sonrası kısa süreli silah sesleri duyuldu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde, ikinci bir bomba ihtimaline karşı imha ekipleri çalışma başlattı. Olay yeri incelemesi sürüyor.

Bugün saat 17.00 sıralarında polis servis aracının Diyarbakır Otogarı karşısında bulunan Hamravat ve Gökkuşağı villalarının olduğu bölgeden geçtiği sırada büyük bir patlama meydana geldi. Park halindeki bombalı aracın PKK'lılarca uzaktan kumandayla patlatılması sonucu yaşanan saldırı sonrası polis servis aracı ve bir zırhlı polis aracı kullanılamaz hale gelirken, çevredeki ev ve işyerlerinin camları kırıldı. Olaydan sonra kısa süreli silah sesi duyulurken, çok sayıda ambulans ve takviye birlikler olay yerine gönderildi.

Patlama bölgesi güvenlik çemberine alınırken, olay yeri inceleme ekibi çalışmalara başladı. İzinli tüm sağlık personeli göreve çağrıldı.

BOMBA İMHA EKİPLERİ BÖLGEDE

Polisler olay yeri incelemesi çalışması yapıyor. Çok sayıda jammer çalıştırıldı. Bomba imha ekipleri farklı noktalarda bomba olabileceği ihtimali nedeniyle çalışma yapıyor. Çevre binaların neredeyse tamamının camlarının kırıldığı öğrenildi. Çevik kuvvet ve özel harekat birliklerini taşıyan otobüs olduğu belirtildi.

POLİSLERİN KALDIĞI BÖLGEDEYDİ

Doğan Haber Ajansı muhabiri Canan Altıntaş patlamanın gerçekleştiği noktayla ilgili olarak "Başka şehirlerden gelen polisler, çatışma bölgelerinde görevlendirilmek üzere bu noktalarda, bu bölgedeki yurtta kalıyorlardı" dedi.

SERVÄ°S ARACI ZIRHLIYDI

Patlamayla ilgili bilgi veren DoÄŸan Haber Ajansı muhabiri Ferit Aslan, “Patlamanın meydana geldiÄŸi yer bugüne kadar herhangi bir saldırının gerçekleÅŸtiÄŸi bir yer deÄŸil. Servis araçlarına zırhlar yerleÅŸtirmiÅŸti. FotoÄŸraflara bakıldığında bu zırhın da servis aracında olduÄŸunu görüyoruz. Bu zırh olmasaydı, ÅŸehit olan polis sayısı çok daha fazla olabilirdi. Çok kuvvetli bir patlayıcı olduÄŸu tahmin ediliyor” dedi.

 

 

 

Diyarbakır'da polise bombalı saldırı

Diyarbakır'da polise bombalı saldırı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.