Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Batı bizi yalnız bıraktı

Batının terörle mücadelenin önemini kavrayamadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda yalnız bırakıldıklarını söyledi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi için gittiği ABD'de CNN sunucusu Christiane Amanpour'a özel bir mülakat verdi. Program bugün Türkiye saati ile 19.00'da yayına girecek ancak öncesinde bazı demeçler sızdırıldı.

Erdoğan, birçok Avrupa ülkesinin "terör tehdidinin" önemini kavrayamadığını ve "terörle yeterince mücadele etmediğini" söyledi. "Belçika'nın ve Hollanda'nın cihadi bir eylem olup olmadığı noktasında öncelikle cihad nedir bunu bilmesi lazım" diyen Erdoğan, "Batı daha cihadın ne anlama geldiğini anlayabilmiş değil" ifadesini kullandı.

IŞİD'in yayılmasına izin veren ülkeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa kendi ülkelerinden gelen savaşçılar konusunda Avrupa'nın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediğini belirtti.

Belçika'daki yetkililerin İbrahim el Bakraoui meselesinde de benzer bir ihmal sergilediğini söyleyen Erdoğan, "Ülkelere terörizme karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı" dedi.

Erdoğan, "Batılı ülkeler bizi yalnız bıraktı. İstihbarat paylaşımı konusunda beklentilerimiz karşılanmadı" dedi.

Türkiye'nin IŞİD'le mücadele konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Erdoğan, aynı kararlılığı Batılı ülkelerden de beklediklerini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.