Sosyal Medya

Dünya

Esed üçüncü bir ülkeye sürgün edilecek

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esed’in üçüncü bir ülkeye sürgün edilmesi konusunda Rusya ile anlaştıklarını açıkladı.



ABD Güvenlik Konseyi’nden bir diplomatın aktardığı bilgiye göre Kerry, birkaç Arap ülkesine Rusya ile bazı konularda anlaÅŸma saÄŸlandığını iletti. Bu mesajda Suriye’nin geleceÄŸinde Esed’in yer almayacağı garantisi verilirken ‘eli kanlı’ liderin ismi belirtilmeyen üçüncü bir ülkeye gönderileceÄŸi belirtildi. 

TARÄ°H BELÄ°RLENMEDÄ°

Merkezi Londra’da bulunan El Hayat Dergisi’nin elde ettiÄŸi bilgilere göre ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry Esed’in düşürülmesi konusunda net bir tarih belirlemedi. Kerry’nin, ülkesinin Rusya ile yaptığı bu anlaÅŸmanın ‘kesin ve net’ olduÄŸu bilgisini paylaÅŸtığı belirtildi: ‘Esed, eninde sonunda üçüncü bir devlete sürgün edilecek’.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

ABD ve Rusya’nın Suriye konusunda anlaÅŸtığı bir diÄŸer konu da anayasa oldu. Buna göre en geç AÄŸustos ayına kadar mevcut anayasanın deÄŸiÅŸtirilip yerine yenisinin getirilmesi konusunda el sıkışıldı.

ÃœYELER ‘SAVAÅž BÄ°TSÄ°N’ DEDÄ°

Öte yandan söz konusun diplomatın, Güvenlik Konseyi üyelerinin ‘sivil katliamının’ bir an önce sona ermesi ve insani yardımların Suriye’nin her köşesine ulaÅŸtırılması konusunda ısrarcı olduÄŸunu aktardığı ifade edildi.

GEÇİCÄ° HÃœKÃœMETTE ESED’E YER YOK

GeçtiÄŸimiz haftalarda Esed Rus televizyonuna verdiÄŸi röportajda kendisinin koltuÄŸunu bırakmasının ancak eski bir anayasadan yeni bir anayasaya geçiÅŸle olacağını ifade etmiÅŸti. Esed bu mesajında Devlet BaÅŸkanlığı’nı bırakmama niyetini tekrar etse de gerek ABD, gerek BM, gerekse muhalifler hiçbir ÅŸekilde Esed’in kalmasını istemiyor. Rusya her ne kadar Esed’i desteklese de özellikle ekonomide zorlu günler geçirdiÄŸi bir dönemde Batı ile ters düşmek istemediÄŸi için bu konudaki ısrarcılığından vazgeçmiÅŸ durumda. Suriyeli Muhalifler Yüksek Komitesi BaÅŸkanı Asad Zoubi, ‘Esed’in bir saat bile kalmasının mümkün olmadığını’ ifade etmiÅŸti.

Kaynak : Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.