Sosyal Medya

Güncel

Cani Vahit Ayçil'in nasıl kaçtığı ortaya çıktı

36 kişinin yaşamını yitirdiği bomba yüklü araç eylemini planladığı gerekçesiyle aranan Vahit Ayçil’in, nasıl kaçtığı ortaya çıktı.



Kızılay’da 36 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi bomba yüklü araç eylemini planladığı gerekçesiyle aranan Vahit Ayçil’in, Ankara’dan ayrılırken kullandığı aracı, eylemin gerçekleÅŸtiÄŸi yere çok yakın olan AVM’nin garajına park ettiÄŸi ortaya çıktı. Ayçil’in eylemden önce kiraladığı ve Åžanlıurfa’ya gidiÅŸinden sonra terk ettiÄŸi aracın kamera görüntülerine ulaÅŸtı. Ayçil’in, Kızılay’daki AVM’nin kameralarına yansıyan görüntüleri de bulundu. 
Terör örgütü PKK’nın kolu TAK’ın üstlendiÄŸi ve kamuoyunda büyük tepki çeken Kızılay’daki bombalı araç saldırısıyla ilgili soruÅŸturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, önemli delillere ulaÅŸtı. Olayın ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü ile koordineli biçimde araÅŸtırmalarını yürüten savcılık, saldırının planlayıcısı olduÄŸu belirlenen Vahit Ayçil’le ilgili yeni bilgi ve görüntüler elde etti. 

Patlamadan önce alışveriÅŸ 

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, olay yeri çevresindeki güvenlik kameralarında yapılan detaylı incelemeler sonrasında, olayın planlayıcısı ve organizatörü olan Ayçil’in görüntüleri olay yeri yakınındaki büyük bir AVM’deki kamera kayıtlarında bulundu. 
Güvenpark’ın hemen dışında Atatürk Bulvarı üzerinde saat 18.45 sıralarında gerçekleÅŸtirilen eylemden bir gün önce bir araç kiralama ÅŸirketinden 06 FG 6531 plakalı aracı kiralayan Ayçil’ın kiralık aracı kullanarak saat 14.15 sıralarında Kızılay’daki AVM’nin garajına girdiÄŸi belirlendi. Ayçil’in aracını park ettikten sonra 14.20 sıralarında AVM içine girip bir telefoncudan alışveriÅŸ yaptığı ve saat 14.30 sıralarında Kızılay’daki metro çarşısına girdiÄŸi belirlendi. 
Ayçil’ın daha sonra aracıyla 15.30 sıralarında yine kendi kullandığı kiralık araç ile AVM’den ayrıldığı ve saat 16.00 sıralarında kenti terk ettiÄŸi belirlendi. Patlama, Ayçil, kenti terk ettikten sonra diÄŸer iki canlı bombanın kullandığı araçla gerçekleÅŸtirildi.

Sahte kimlik taşıyordu

Yapılan araÅŸtırmalarda Ayçil’ın, Åžanlıurfa merkez nüfüsuna kayıtlı Ä°brahim Halil Türkmen adına hazırlanmış sahte kimlik kullandığı da belirlendi. 
Ayçil’ın Ankara’dan Åžanlıurfa’ya geçtikten sonra terk ettiÄŸi araç, kent merkezinde bulunmuÅŸ ve krimnal inceleme yapılmıştı. Araçta Ayçil’e ait olduÄŸu deÄŸerlendirilen parmak izleri de bulundu. 

Kızılay saldırısının ardından baÅŸlatılan soruÅŸturmada gözaltına alınan şüpheliler Velat Cin, UÄŸur Ayçil, Mehmet Veysi DolaÅŸan, Ä°brahim Halil Demirer, Hüsamettin Batar ve Baran Ergün tutuklanmıştı. Savcılıkça, nöbetçi sulh ceza hakimliÄŸine sevk edilen şüphelilerden ViranÅŸehir Belediye BaÅŸkanı DBP’li Emrullah Cin’in kardeÅŸi Velat Cin, saldırıyı organize eden firari şüpheli Vahit Ayçil’in kardeÅŸi UÄŸur Ayçil, patlayıcıları Ankara’ya getiren Mehmet Veysi DolaÅŸan ve DolaÅŸan’a yardım eden Ä°brahim Halil Demirer ve Baran Ergün tutuklanırken, Hüsamettin Batar adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.