Sosyal Medya

Güncel

PYD yaklaşırsa yine vururuz!

PYD’nin Menbic’i ele geçirmek için operasyon başlatacağı iddialarıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri sahada hareketlilik olduğunu doğruladı.



Terör Ã¶rgütü PKK ile baÄŸlantılı PYD’nin, Ankara’nın Suriye sınırında ‘kırmızı çizgi’ olarak açıkladığı Azez-Cerablus hattına yerleÅŸmesini saÄŸlayabilecek ‘Menbic Operasyonu’na hazırlandığı iddiaları, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yakından izleniyor.

HAREKETLÄ°LÄ°K VAR

Askeri kaynaklar, en büyük bileÅŸeni PYD’nin olduÄŸu Suriye Demokratik Güçleri’nin, önce Menbic’i IŞİD’in elinden alıp daha sonra Azez-Cerablus hattına yönelebileceÄŸine dair bazı hazırlıklar yaptığını doÄŸruladı. Sahadaki hareketliliÄŸin hava ve kara istihbarat unsurlarınca yakından izlendiÄŸini belirten kaynaklar, SDG’nin söz konusu hedefe ulaÅŸması için ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verebileceÄŸine dair bir bilginin ise bulunmadığını söylediler. Bir yetkili, “Bu bilgi elbette ÅŸu an için geçerli” dedi.

OBÃœSLE VURULUR MESAJI

Askeri kaynaklar, PYD ağırlıklı SDG’nin, Azez-Cerablus hattına doÄŸru yönelmesi halindeTürkiye’nin tutumunun ne olacağı sorusuna, “Suriye topraklarına girilmeden Türkiye içinden gereken yanıt verilir” dediler. PYD birliklerinin sınıra doÄŸru hareketliliÄŸinde Suriye hattında konuÅŸlu Fırtına obüslerinin devreye girmesi planlanıyor. TSK, geçen 13 Åžubat günü Halep’in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen, PYD’nin silahlı gücü YPG’nin mevzileri ile Suriye rejim güçlerini Fırtına obüsleriyle yoÄŸun topçu ateÅŸine tutmuÅŸtu.

YOÄžUN HAVA SALDIRISI

AA’ya konuÅŸan yerel kaynaklar da ABD’ye ait savaÅŸ uçaklarının önceki  gece boyunca Menbic’e hava saldırısı düzenlemeye devam ettiÄŸini söyledi. Üç gün önce baÅŸlayan hava saldırılarıyla ilçe çevresinin toplam 25 kez vurulduÄŸunu belirten kaynaklar, ilçedeki  semtlerden DeÄŸirmenler bölgesi ve Hafse beldesinin hedef alındığını ifade etti. Merkezi Ä°ngiltere’de olan  Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi önceki gün, SDG’nin Halep vilayetinin kuzey ve kuzeydoÄŸu kırsalında Fırat Nehri’nin üzerinde olan TiÅŸrin Barajı’ndan hareketle geniÅŸ çaplı bir operasyonu yakında baÅŸlatacağını öne sürmüştü. Gözlemevi, bu kara operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyonun da havadan destek vereceÄŸini bildirmiÅŸti

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.