Sosyal Medya

Güncel

Turizmde Rusya'nın yerini Ukrayna alıyor

Türkiye'ye gelen Rus turist sayısında bir azalma beklenirken, bu yıl 1 milyon Ukraynalı turistin Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.



Uçak krizi nedeniyle Türkiye'den ayağı kesilen Rus turistin yerine Ukraynalı turistin geleceği belirtiliyor. Ukrayna'dan 1 milyon turist bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ãœnal, Türkiye’nin bu sene Ukrayna'dan bir milyon turist beklediÄŸini söyledi. Bakan Ãœnal Ukrayna temasları çerçevesinde baÅŸkent Kiev’de 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (UITT 2016) Türkiye standını ziyaret etti.

Burada konuÅŸan Ãœnal, Ukrayna ile Türkiye arasında son dönemde geliÅŸen iliÅŸkilerin turizmde, sosyal ve kültürel alanlarda zirveye ulaÅŸtığını belirterek “Ukrayna, bizim için sadece bir komÅŸu ülke deÄŸil, yüksek düzeyli stratejik iÅŸbirliÄŸi yaptığımız bir ülkedir.” dedi.

2016'nın Ukrayna ile ilişkilerde farklı ve yoğun bir yıl olacağını vurgulayan Ünal, iki ülke arasında havayolu taşımacılığının oldukça gelişmiş durumda olduğuna işaret etti.

Bugün itibariyle THY’nin Ukrayna’da 7. nokta olarak Ä°vano-Frankivsk ÅŸehrine uçuÅŸ baÅŸlattığını kaydeden Ãœnal, “Bu 7. noktanın bizim için özel bir önemi var. Bu sene Osmanlı askerinin Galiçya’ya geliÅŸinin 100. yılını anacağız. Galiçya ve Ä°vano-Frankivsk bizim 10 bin kadar ÅŸehidimizin bulunduÄŸu, ÅŸehitliklerimizin bulunduÄŸu bir bölge. Bu anlamda ÅŸehitlerimiz Ukrayna halkına emanettir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin turizm alanında Ukrayna’da oldukça güçlü bir konuma sahip olduÄŸunu vurgulayan Ãœnal, “Ä°ki ülke arasındaki turizm iliÅŸkileri son yıllarda hız kazanmıştır. Bunun temelinde, Ukrayna halkının Türkiye sevgisinin olduÄŸunu da belirtmek gerek.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ukrayna’daki ekonomik krize raÄŸmen, geçen yıl Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında artış olduÄŸuna dikkati çeken Ãœnal, 2015'te Ukraynalı turist sayısının 700 bin olduÄŸunu hatırlatarak, "Bizim bu seneki hedefimiz Ukrayna’dan bir milyon turistin Türkiye’ye gelmesini saÄŸlamaktır." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.