Sosyal Medya

Güncel

Böke: Bir kere istifadan bir şey olmaz

CHP Sözcüsü Böke, Karaman'daki çocuk istismarı olayında ilgili bakanların sorumluluklarını yerine getirmediklerini savunarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Avcı ve İçişleri Bakanı Ala'nın istifasını istedi.



CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Karaman'daki çocuk istismarına iliÅŸkin, "Bakan çocukları korumak yerine bu faciaların ortaya çıktığı vakıfları korudu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuÄŸunu Sema RamazanoÄŸlu dolduramıyor. Bir kere istifadan bir ÅŸey olmaz" dedi.

MYK gündemine iliÅŸkin basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Böke, RamazanoÄŸlu’nun yanı sıra Milli EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı ve İçiÅŸleri Bakanı Efkan Ala’yı da istifaya davet etti.

Bir kere istifadan bir ÅŸey olmaz’

Böke, “Bu bakanın görevi, çocuklarımızın her türlü ihmâl ve istismardan korunmasını saÄŸlamak. Kalbimizde derin yaralar açmış olan ve her gün yeni dosyalar eklenerek büyüyen bir çocuk istismarı faciası ile karşı karşıyayız” dedi. Böke şöyle devam etti:

“Bir kere olması vakfı karalamak için gerekçe olamaz diyen bakana, ‘Bir kere istifadan bir ÅŸey olmaz’ diyoruz. Kendisi büyük bir piÅŸkinlikle sanki hiçbir ÅŸey olmamış gibi koltuÄŸunda oturmaya devam ediyor. Bu ÅŸahıs o koltukta oturduÄŸu müddetçe, çocuklarımız güvende deÄŸiller.”

Bu sorumluluğu yerine getirmeyen herkes de bu sorumluluğun parçası haline geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğunu Sema Ramazanoğlu dolduramıyor. Milli Eğitim Bakanı görevini yapmadığı için bu tablo ortaya çıkıyor.

Åžu anda çocukların teslim edildiÄŸi bu evlerin teslim edildiÄŸi sayı 10 binin üzerinde. Türkiye'nin çocuklarının vakıflara mahkum etmeyecek kaynağı yok mu? Kaynak var da AKP bu vakıfları kendi arka bahçesi gibi kullanmayı mı tercih ediyor.”

‘Üç bakan istifa etmeli’

CHP sözcüsü, “Bu tablolar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Milli EÄŸitim Bakanı ve İçiÅŸleri Bakanı bakanlık sorumluluklarının yerine getiremediklerini açıkça ortaya koyuyor. Bu 3 bakan derhal istifa etmeli. Can güvenliÄŸimiz, çocuklarımızın güvenliÄŸi, geleceÄŸi için. O koltuklar ciddi görev yapmak isteyenlerin koltuklarıdır” diye devam etti.

Sur’un kamulaÅŸtırılması

Sur'un kamulaÅŸtırılması sürecine iliÅŸkin Böke, "125 bin nüfusa sahip Sur'un yüzde 60'nın kamulaÅŸtırılması anlamına geliyor. VatandaÅŸlarımız da bizler de kaygılıyız” dedi.

Evlerin birçoÄŸunda tapu sorunu olduÄŸuna dikkat çeken Böke, “Hak sahipleri belli deÄŸil. Bu acele kamulaÅŸtırma, ranta, istismara ve birçok temel hak ihlaline uÄŸramış bölge halkına bir kez daha maÄŸduriyet yaÅŸatacak” diye konuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.