Sosyal Medya

Coğrafyamız

İbadi-Sadr atışması

Irak Başbakanı Haydar İbadi, yolsuzluğu protesto etmek için Bağdat’ta oturma eylemini sürdüren Şii Din Adamı Mukteda Sadr’ı eleştirdi, eylemine son vermesini istedi. İbadi'ye yanıt veren Sadr ise, "Öfkeni yolsuzluk yapanlara yönlendir" dedi.



Sadr’ın önderlik ettiÄŸi kitlesel protesto eylemlerinin, IŞİD ile mücadele etmeye çalışan güvenlik güçlerinin yükünü artırdığını savunan Ä°badi, Sadr’ı bu eylemlere son vermeye çağırdı.

Ä°badi’nin konuÅŸmasına yanıt veren Sadr ise, Ä°badi'den ‘halkın beklentilerinden uzak, yararsız konuÅŸmalar yapmak yerine verilen süre içinde yeni kabineyi açıklamaya' davet etti.

BaÄŸdat’ta hükümet binalarının ve yabancı ülkeler temsilciliklerinin bulunduÄŸu, sıkı korunaklı ‘YeÅŸil Bölge’nin önünde protestolarını sürdüren eylemcilerin karşısına çıkan Sadr, Ä°badi’ye sert eleÅŸtirilerde bulundu.

“Ä°badi’ye tüm öfkesini barışçıl eylemcilere yönlendirmek yerine, o öfkeyi yolsuzluk yapanlara ve yolsuzluÄŸu besleyenlere yönlendirmesini tavsiye ediyorum” diyen Sadr şöyle konuÅŸtu:

"Tereddüdünden kurtul artık. Reformlarını açıklamanı bekledik. En azından ilk aşamasını. Ancak halkı hayal kırıklığına uğrattın. Eğer Perşembe gününe kadar kabine açıklanmazsa boş durmayacağız."

Parlamentoya kabine çağrısı

Irak Başbakanı Haydar İbadi, kendisine yeni bir hükümet kurmak için Perşembe gününe kadar süre veren parlamentoya da seslendi. İstenilen kabinenin mahiyeti ile ilgili parlamentodan bilgi isteyen İbadi, bunun siyasi partilerin arasındaki kota sistemine dayalı mı yoksa teknokrat hükümeti mi olacağı sorusunu yöneltti.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.