Sosyal Medya

Güncel

Tartışmalı maaşa yüzde 70 kesinti yapılacak

Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürünün 100 bin TL olan maaşında yüzde 70 kesinti yapılacağını açıkladı.



Bakan Çelik, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez BirliÄŸi’nde düzenlenen toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DEĞİŞİKLİKLER OLACAK

Tarım Kredi Kooperatifi’nde önemli bir takım deÄŸiÅŸikliklere gitmenin zaruri olduÄŸunu gördüklerini belirten Çelik, “Neticede amaç ülkemizin, ülkemiz tarımının kalkınması, çiftçilerimizin yüzünün gülmesidir. Ãœlkemiz çiftçisine ve tarımına katkı saÄŸlamayı her zaman temel vazife edinen Tarım Kredi Kooperatifleri’nden yönetim kurulu bugün itibari ile bir takım deÄŸiÅŸiklik yapma yoluna gidiyor. Bunlardan birincisi boÅŸ bulunan genel müdürlük görevine Ayhan Karayama’nın getirilmesine yönetim kurulu karar verdi” dedi.

"ÃœCRETLERDE YÃœZDE 70’E KADAR VARAN BÄ°R KESÄ°NTÄ°YE GÄ°DÄ°LECEKTÄ°R”

Bakan Çelik, kamuoyunda eleÅŸtirilere neden olan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürünün ve yöneticilerinin maaÅŸlarında kesinti yapılacağını açıkladı. Ãœcret konusunda Tarım Kredi Kooperatifi’nin anlamsız birçok deÄŸerlendirmelere ve hak etmediÄŸi eleÅŸtirilere maruz kaldığını belirten Bakan Çelik ÅŸunları söyledi:

“Bu konu ile ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifi ve yöneticileri bundan böyle ücret ödemeleri ile gündeme gelsin istemiyoruz. Ana görevlerine endekslenmiÅŸ, çiftçiye hizmeti esas alan bir anlayış ile geleceÄŸe yürümeleri açısından genel müdürden baÅŸlamak üzere ücretlerde yüzde 70’e kadar varan bir kesintiye gidilecektir. Yüzde 70’e kadar diyorum özellikle, çünkü ÅŸirketin büyüklüğü, yapılan iÅŸ ve iÅŸlemler maaÅŸ belirlemede esas alınacak. Artık bundan böyle kamuoyunda maaÅŸ konusunda deÄŸil, çiftçiye hizmetleri ile gündeme gelen bir kurum haline gelmiÅŸ olacaktır. Ayrıca birden fazla ÅŸirkette yönetim kurulu veya denetme kurulu üyeliÄŸi gibi görevler söz konusu olduÄŸunda da ilgili üye sadece bir tanesinden ücret alabilecektir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.