Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinliler işgal rejimine karşı siber savaşa devam ediyor

Filistin halkı, Siyonist işgal rejimi ile mücadelesine her alanda devam ediyor. Bir yandan Filistin sokaklarında işgal rejimi ile mücadele eden Filistinliler, siyonistlere karşı elektronik ortamda da mücadele ederek bir siber savaş yürütüyor.



Filistin halkı, Siyonist iÅŸgal rejimi ile mücadelesine her alanda devam ediyor. Bir yandan Filistin sokaklarında iÅŸgal rejimi ile mücadele eden Filistinliler, siyonistlere karşı elektronik ortamda da mücadele ederek bir siber savaÅŸ yürütüyor. 
 
Filistinli hacker'ların kendilerinden kat kat daha geliÅŸmiÅŸ sistemlere sahip iÅŸgal rejimine karşı bu mücadelesi siyonistlere özellikle askeri alanda ciddi zararlar vermekte ve iÅŸgal basınında çıkan haberlere göre "Ä°srail ulusal güvenliÄŸini tehdit etmekte". 
 
Filistinli bilgisayar mühendisi ve biliÅŸim uzmanı EÅŸref MuÅŸteha konuyla ilgili "El-Mecd El-Emni" sitesine yaptığı açıklamalarda Ä°srail sitelerine karşı saldırılar gerçekleÅŸtirdiklerini ve bu alandaki savaşında askeri bir savaÅŸa benzediÄŸini söyledi. Müşteha, bu saldırılarla Ä°srail'e ciddi kayıplar yaÅŸatılabileceÄŸini; askeri üslerin, havaalanlarının, bankaların ve devletin hassas mekanizmalarının hedef alınabileceÄŸini belirtti. Siyonist iÅŸgal rejimi daha önce kritik kurumlarda defalarca kırmız alarm ilan etmiÅŸ ve siber saldırılardan korunmak için güvenlik tedbirlerini arttırmıştı. 
 
Artık dünyadaki askeri birimlerin hava,deniz,kara dışında bir de elektronik savaÅŸ yürüten askerleri olduÄŸunu belirten MuÅŸteha, internetin gerçek bir savaÅŸ alanı olduÄŸunu ve siyonist rejimle burada mücadele etmenin de oldukça önemli olduÄŸunu belirtti. 
 
Yürüttükleri mücadeleyi "siber direniÅŸ" olarak adlandıran MuÅŸteha, özellikle bankaları hedef aldıklarında çok sayıda iÅŸ adamının hemen güvenlik sebebiyle paralarını bankalardan çektiklerini ve siyonist bankaların çok zor duruma düştüğünü belirtti. MuÅŸteha bu durumun direk iÅŸgal ekonomisi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. 
 
Konuyla ilgili siyonist basına yansıyan haberlerde ise Filistinlilere göre daha güçlü elektronik ve teknik sistemlere sahip işgal rejiminin ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtiliyor.
 
Bu sıkıntıların temelinde, iÅŸgal rejiminin teknik alanda geliÅŸerek birçok iÅŸi elektronik ortamdan yürütmesi yatıyor. Bu nedenle bankacılık, elektrik ÅŸebekesi, borsa ve havacılık gibi alanlarda iÅŸgal rejimi kendini doÄŸrudan tehdit altında hissediyor. 
 
Haaretz gazetesinin bir haberine göre; 11 Temmuz 2012'de "Gaza Hacker Team" adlı bir oluÅŸum, "Ä°srailli" liderler hakkında gizli verilere ulaşıp daha sonra iÅŸgal meclisi Knesset'in sitesini hekleyip bu bilgileri orada yayımlamıştı. 
 
Bir diÄŸer siber saldırıda ise siyonist iÅŸgal rejiminin aralarında "Göç bakanlığı"nın da bulunduÄŸu birçok bakanlığına ait site hack'lenmiÅŸ ve yerleÅŸim iÅŸlemleri de dahil olmak üzere pek çok devlet kurumundaki iÅŸlerde aksamalar meydana gelmiÅŸti. 
 
Bankaların hedef alındığı saldırılardan birinde ise iÅŸgal rejimi 3 milyar dolar zarara uÄŸratılmıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.