Sosyal Medya

Güncel

Çiyager: Diyarbakır'ı terk ediyorum

Diyarbakır'da HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından dövülen Mehmet Karakuş, "Büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum" dedi.



Diyarbakır'da HDP'ye yönelik eleÅŸtirilerinin ardından dövülen Mehmet KarakuÅŸ, "Yıllardır doÄŸup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum. Kürt diline, kültürüne sahip çıkmış ve geliÅŸmesine katkı sunmuÅŸ bir sanatçıya reva görülen yanlışlıklar ortada" dedi.

Daha önce Diyarbakır'da saldırıya uÄŸrayan ve "Çiyager" olarak tanınan sanatçı Mehmet KarakuÅŸ, yaptığı açıklamada, HDP ve terör örgütü PKK'nın yanlışlarını dile getirmesiyle daha önce içinde yer aldığı kesimle iliÅŸkilerinin bozulduÄŸunu söyledi. 

DoÄŸruları dile getirmeye devam ettiÄŸi için de saldırılara maruz kaldığını belirten Çiyager, "'DoÄŸruyu söyleyen dokuz köyden kovulur' atasözü sanki bu kesim için söylenmiÅŸ. DoÄŸruları söylemek bu kesimleri huzursuz ediyor. Ben doÄŸruları, gerçekleri söyledim. YaÅŸananları dile getirdim ama demokrasi, düşünce özgürlüğü, daha özgür bir ortam için savaÅŸtığını savunanlar rahatsız oldu. Onlar, dile getirdikleri ilkeleriyle çeliÅŸtiler" diye konuÅŸtu.

O kesimin gerçek yüzlerini Türkiye'nin, Avrupa'nın ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi BaÅŸkanı Mesut Barzani ve taraftarlarının gördüğünü aktaran Çiyager, "Dile getirdiklerim, HDP'nin, DBP'nin ve PKK'nın içinde yaÅŸanan ÅŸeylerdi. Ben yıllarca orada emek verdim. Babamı kaybettim. Hem canımı verdim hem de malımı verdim. Sanatsal, kültürel ve siyasal anlamda çok emek verdim. Gayriresmi olarak da bana düşen ne ise onları yaptım. Ama çeliÅŸtiklerini, kendi halklarına, insanlarına zarar verdiklerini görünce, yanlışlarına karşı doÄŸruları anlattım" ifadesini kullandı.

DÄ°YARBAKIR'I TERK ETMEK ZORUNDA KALIYORUM

Åživan Perwer gibi sanatıyla efsane olmuÅŸ bir kiÅŸinin de PKK'lıların saldırılarına maruz kaldığını hatırlatan Çiyager uÄŸradığı saldırı yüzünden aylarca tedavi gördüğünü söyledi. Çiyager, "Åžiddetten yana olan kesimin yanında olmamak gerekiyor" diye konuÅŸtu. "Yıllardır doÄŸup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum” diyen Çiyager, "Kürt diline, kültürüne sahip çıkmış ve geliÅŸmesine katkı sunmuÅŸ bir sanatçıya reva görülen yanlışlıklar ortada. Bu çok acı verici ancak ifade edeyim, Diyarbakır’ı terk etmek zorunda kalıyorum." deÄŸerlendirmesini yaptı.  Kendisine yönelik tehditlerin sürdüğünü, Ä°stanbul'a geldiÄŸi günlerin hemen akabinde Diyarbakır'daki evinin soyulduÄŸunu belirten Çiyager, ÅŸunları anlattı: “O kesim, beni hain ve ihanetçi olarak görüyor ve o ÅŸekilde davranıyor. Bu minvaldeki paylaşımlarını ve yorumlarını da sürdürüyorlar."

HDP'LİLER DÖVMÜŞTÜ

Çiyager ismiyle tanınan Mehmet KarakuÅŸ HDP hakkında iddialar da bulunmuÅŸ ve akabinde bir grup tarafından saldırıya uÄŸramıştı. Çiyager saldırıyı yapanları tanıdığını söylemiÅŸ ve HDP’li olduklarını söylemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.