Sosyal Medya

Coğrafyamız

Pakistan'da protestocular uyardı: Navaz Şerif'de öldürülebilir

Pakistan'da Kadri'nin idamını protesto eden yaklaşık 3 bin kişinin meclis binası önündeki oturma eylemi devam ediyor.



Pakistan’da Pencap Eyalet Valisi Salman Tasir’i öldüren yakın koruması Mümtaz Kadri’nin idam edilmesi nedeniyle Pazar akÅŸam saatlerinden itibaren baÅŸlayan protestolar hala devam ediyor.

Mümtaz Kadri taraftarlarının protesto devam ediyor. Dün hükümetle protestocular arasındaki görüşmeler sonuçsuz kaldı.

İçişleri bakanı Nisar Çaduri göstericilere bugün meydanı terketmelerini aksi halde güvenlik güçlerinin müdahale edeceğini söyledi. Protestolar nedeniyle hala GSM sinyalleri kesik, metrobüs seferleri yapılamıyor.

700 KİŞİ GÖZALTINDA

BaÅŸkent Ä°slamabad'daki protestocu grup, kamu binalarının bulunduÄŸu Kırmızı Bölge’ye girdi. Ellerinde sopalarla gelen protestocular, araçları ve metrobüs duraklarına zarar verdi. Protestocular ayrıca, yolu kapatarak barikat kurdukları konteynerleri ateÅŸe verdi. Polis yetkilileri ise ÅŸu ana kadar 700 kiÅŸinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bölge sabah saatlerinde sakinleÅŸirken, maddi zararın çok büyük olduÄŸu gözlendi. Meclis binası önünde oturarak gösterilerine devam eden protestocular, terörist olduÄŸu gerekçesi ile asılan Kadri’nin devlet tarafından ÅŸehit Kabul edileceÄŸi ve ülkenin ÅŸeriat kanunlarına göre yönetileceÄŸi ana kadar protestolarına devam edeceklerini ifade ediyor.

"NAVAZ ŞERİF'İ DE KORUMASI ÖLDÜREBİLİR"

Ellerinde sopa taşıyan göstericiler ayrıca, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ve Başbakan Navaz Şerif'in de korumaları tarafından öldürülebileceği yönünde tehditler savuruyor.

Polisin biber gazı ile müdahale ettiği protestocu grubun Meclis binasına yürümesi üzerine askeri birliklerden yardım istendi. Olayların devam ettiği bölgede güvenlik güçleri ile protestocular arasında gerginlik son buldu; ancak protestocular meclis binasının önünde oturmaya devam ediyor.

Pencap Eyalet Valisi Salman Tasir’i dine hakaret suçu kanunlarına muhalefet ettiÄŸi için öldürdüğünü iddia eden koruması Mumtaz Kadri, Revalpindi ÅŸehrinde geçtiÄŸimiz ay idam edilmiÅŸti.

Ãœlkede 5 yıldır infazı ertelenen Kadri, 2011 yılında baÅŸkent Ä°slamabad’da korumalığını yaptığı Tasir’i, 28 kurÅŸun sıkarak öldürmüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.